Επίσκεψη Δ.Μανωλάκου στο νοσοκομείο Μεταξά

manolakou metaxa

Η βουλευτής με το ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά δίπλα σε εργαζόμενους και ασθενείς


Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Διαμάντω Μανωλάκου μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, πραγματοποίησε περιοδεία στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά». Μίλησε με εργαζομένους και ασθενείς. Με το τέλος της περιοδείας έγινε η παρακάτω δήλωση:

«Η περιοδεία στο νοσοκομείο Μεταξά, το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο στην περιοχή του Πειραιά και των νησιών του Αργοσαρωνικού, αλλά και ευρύτερων περιοχών που εξυπηρετεί, ανέδειξαν τα προβλήματα που υπάρχουν από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.
Τα πετσοκόμματα δεν αφορούν μόνο τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά αφορούν και τις δαπάνες για την υγεία. Μιλήσαμε με τους εργαζόμενους που εκφράσανε την αγωνία τους, αφού το προσωπικό είναι δραστικά μειωμένο και οι ανάγκες πολλές. Πρακτικά το νοσοκομείο λειτουργεί με το 50% του δυναμικού τους. Αλλά και τώρα με την παγωνιά υπήρξαν χώροι που δεν είχαν θέρμανση ή αλλού έσταζε το νερό από τη βροχή.
Ακόμα το Δεκέμβρη υπήρξαν ελλείψεις σε υλικά, δηλαδή πολιτική τσιγκουνιάς για την υγεία των εργαζομένων και του λαού μας, πολιτική τσιγκουνιάς για το αντικαρκινικό του Μεταξά, αλλά πληθώρα χρημάτων για επιχειρηματικά συμφέροντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προϋπολογισμός για το 2019 προβλέπει μειωμένα κονδύλια για τα νοσοκομεία κατά 65 εκατ. €. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, σε αυτές τις ράγες κινείται και η πολιτική του δήμου, που δεν ενδιαφέρεται για τις ανάγκες του κόσμου, αλλά για τις ανάγκες των επιχειρηματιών. Και αυτές οι ανάγκες των επιχειρηματιών είναι ασυμβίβαστες για τις εργατικές λαϊκές ανάγκες.
Τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν σοβαρές ευθύνες καθώς στηρίζουν αυτή την πολιτική. Πρέπει να χρεωθούν την αντιλαϊκή πολιτική τα κόμματα του κεφαλαίου, αλλά και οι εκπρόσωποί τους σε δήμους και περιφέρεια.
Ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ, αλλά ανάμεσα και στα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, υπάρχει λύση σε αντίθετη κατεύθυνση από την πολιτική που υπηρετούν, και αυτή είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Η ενίσχυση της φωνής των εργαζομένων, η ενίσχυση της φωνής των φτωχογειτονιών. Γι’ αυτό αγωνιστικά να σταθούμε οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα και στην καθημερινή πάλη και στις κάλπες όταν στηθούν και στις 26 Μάη που είναι δημοτικές, περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές και στις βουλευτικές όποτε αυτές γίνουν με ξεκάθαρο μήνυμα ΚΚΕ ισχυρό παντού!»