Δεσμεύσεις 9 τόνων οπωροκηπευτικών

oporokhpeftika

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά

Σε τρείς δεσμεύσεις νωπών οπωροκηπευτικών, συνολικού βάρους 8.906 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, συνεχίζοντας την προσπάθεια των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν καθημερινά στην αγορά.
Συγκεκριμένα, κατά τον διενεργηθέντα ποιοτικό έλεγχο σε τρείς επιχειρήσεις εμπορίου φρούτων και λαχανικών στην κεντρική αγορά του Ρέντη, οι ελεγκτές γεωπόνοι εντόπισαν και δέσμευσαν 4320 κιλά πορτοκάλια, 2620 κιλά ντομάτες, 1120 κιλά αγγούρια, 636 κιλά μελιτζάνες και 210 κιλά πιπεριές, λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης επί της συσκευασίας.
Σημειώνεται ότι η σήμανση αποτελεί την «ταυτότητα» του προϊόντος και οι έλεγχοι σ’ αυτό το θέμα γίνονται για την αποφυγή των «ελληνοποιήσεων» προϊόντων.
Τα συγκεκριμένα προϊόντα παραμένουν επίσημα δεσμευμένα, δεν επιτρέπεται η διάθεσή τους στην αγορά και η τύχη τους θα κριθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας.

 

eep logo