Κ. Κατσαφάδος: Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να περιορίσετε τη συντριβή σας

katsafados vouli

Ομιλία του βουλευτή της ΝΔ Α΄ Πειραιά και Νήσων στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2019

 

«Όσες ενέσεις αυτοπεποίθησης και να κάνετε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζετε την αλήθεια και όλοι αντιλαμβάνονται την μεγάλη αγωνία την οποίαν έχετε, η οποία δεν είναι αν θα κερδίσετε τις εκλογές. Αυτό κι εσείς οι ίδιοι το έχετε διαγράψει. Το μόνο, όμως, που σας ενδιαφέρει είναι πώς θα περιορίσετε την επερχόμενη συντριβή σας. Όσο, όμως, κι αν επιχειρείτε να μεταμφιεστείτε σε Άγιους Βασίληδες λόγω των ημερών δημιουργώντας κλίμα παροχών, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μετά τα Φώτα οι καλικάντζαροι φεύγουν και τα παραμύθια σταματούν». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2019, ο βουλευτής της ΝΔ στην Α Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Ο κ. Κατσαφάδος τόνισε επίσης ότι: «Ο Προϋπολογισμός τον οποίο συζητάμε σήμερα, όπως καταλαβαίνετε, δεν θα έχει ημερομηνία λήξης το τέλος του 2019, αλλά πολύ νωρίτερα. Διότι η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, θα κληθεί να τον προσαρμόσει στις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας. Αυτός, λοιπόν, δεν είναι ένας προϋπολογισμός έτους, αλλά το πολύ ενός εξαμήνου.
Ας δούμε, όμως, τι λέτε ακόμα και σε αυτόν, τον υπό προθεσμία Προϋπολογισμό. Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στους πίνακες, από τον ΦΠΑ το κράτος προσβλέπει να εισπράξει το 2019 περίπου 17,2 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένα σε σύγκριση με το 2018 κατά 141 εκατομμύρια.
Παραπάνω έσοδα εκτιμά ότι θα εισπράξει και από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε τσιγάρα, ποτά και καύσιμα, καθώς η πρόβλεψη για το 2019 είναι 7,38 δισεκατομμύρια, έναντι 7,29 δισεκατομμυρίων που ήταν το 2018.
Τα καθαρά έσοδα από φόρους στο 2019 διαμορφώνονται στα 46,423 δισεκατομμύρια, από 45,418 δισεκατομμύρια στα οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθουν φέτος. Δηλαδή, είναι μία αύξηση πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Μπορεί ο ΕΝΦΙΑ να μειώνεται για τους μικροϊδιοκτήτες, αλλά από 1η του Γενάρη θα τεθούν σε ισχύ οι νέες αντικειμενικές αξίες. Αυτό σημαίνει ότι στο 37% των ζωνών, δηλαδή σε τρεις χιλιάδες επτακόσιες ενενήντα δύο περιοχές όπου οι τιμές ζώνης αυξάνονται, αυξάνεται το φορολογικό και όχι μόνο το κόστος κάθε είδους μεταβίβασης, όπως είναι οι αγορές, οι γονικές παροχές και οι δωρεές.»
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Κατσαφάδος αναφέρθηκε στις προκλήσεις τόσο από τη FYROM όσο και από την Αλβανία λέγοντας ότι: «Θα αναφερθώ και σε ένα άλλο πολύ σημαντικό γεγονός που θεωρώ ότι είναι η απώλεια της γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής ισχύος της χώρας, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Ζάεφ, ο οποίος καθημερινά προκαλεί εκ του ασφαλούς, αλλά και τα όσα πράττει ο Αλβανός Πρωθυπουργός Ράμα σε βάρος της ελληνικής μειονότητας.
Απέναντι σε όλα αυτά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Κυβέρνησης, αυτό που βλέπουμε είναι η ελληνική Κυβέρνηση, εσείς, να προχωράτε σε απαράδεκτες υποχωρήσεις διχάζοντας μόνο τους Έλληνες και χαρακτηρίζοντας μάλιστα όποιον διαφωνεί μαζί σας ως «ακροδεξιό».
Αλήθεια, ακροδεξιός είναι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ακροδεξιός είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ακροδεξιός είναι ο κ. Μανώλης Γλέζος, ο οποίος καθόταν εδώ μαζί σας σε αυτά τα Έδρανα, οι οποίοι διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών ή ακροδεξιοί είναι οι μαθητές οι οποίοι διαμαρτύρονται για το «Σκοπιανό»;
Να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν. Τις έννοιες της ασφάλειας του πολίτη, της πατρίδας και της εθνικής συνείδησης ούτε στην ακροδεξιά τις χαρίζουμε ούτε έχουμε ενοχές που τις στηρίζουμε. Εσείς κρατήστε όλους αυτούς τους –εντός εισαγωγικών- προοδευτικούς», όπως τους θεωρείτε, τους Ρουβίκωνες, τους αναρχικούς, τους κάθε λογής μπαχαλάκηδες, οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να σπάνε και να καίνε ανενόχλητοι την Αθήνα.
Σταματήστε, όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Κυβέρνησης, να προσβάλλετε το εθνικό και θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και αντιληφθείτε ότι στα εθνικά ζητήματα απαιτείται σοβαρότητα, σχεδιασμός, ομόνοια και συνεννόηση.»

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ