9o Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Πειραιά

peiraia festival mathitikou theatrou

Ανοίγει η αυλαία του 9ου Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Πειραιά, που συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Το Φεστιβάλ, στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από όλους τους Δήμους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, ξεκινά την Παρασκευή 24 Απριλίου και θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 29 Ιουνίου.

Οι παραστάσεις των μαθητών θα φιλοξενηθούν κατά κύριο λόγο στον πολιτιστικό πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος» στα Καμίνια, καθώς και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους και σχολεία της περιοχής.

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 στις 18:00 στον πολιτιστικό πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος» (Θήρας και Μαντινείας). Αμέσως μετά, οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κερατσινίου θα παρουσιάσουν την παράσταση «Η Θηλιά» του Γ. Σκούρτη.

Με αφορμή την έναρξη του Φεστιβάλ ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Με χαρά υποδεχόμαστε και στηρίζουμε το 9ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Πειραιά στην πόλη μας. Για δύο μήνες, μαθητές από γυμνάσια και λύκεια θα παρουσιάζουν τις θεατρικές τους παραστάσεις στον πολυχώρο πολιτισμού Κώστας Κωσταράκος στα Καμίνια. Σκοπός μας είναι, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, να αναβαθμίσουμε τον θεσμό αυτό, ο οποίος προάγει τη δημιουργικότητα και φέρνει σε επαφή τα παιδιά μας με το Θέατρο. Σας καλώ όλους να στηρίξετε την αξιέπαινη προσπάθεια των παιδιών και των καθηγητών τους».

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων

eep logo