ΝΔ: «Εμπλοκή» για τον Δήμο Πειραιά

peiraias airphoto night

Ούτε αυτήν την εβδομάδα ανακοίνωσε υποψήφιο δήμαρχο η Μαρία Σπυράκη


Αν και την προηγούμενη Δευτέρα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ είχε παραπέμψει σε αυτήν την εβδομάδα για να ανακοινώσει το όνομα του υποψήφιου δημάρχου που θα στηρίξει η ΝΔ στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, αυτό δεν συνέβη.

Η Μαρια Σπυράκη ερωτηθείσα σχετικώς, με μια σχετική αμηχανία, ευχαρίστησε ευγενικά τον δημοσιογράφο που της «υπενθύμισε» το ζήτημα, αλλά παρέπεμψε εκ νέου σε μελλοντικές αποφάσεις. Έσπευσε πάντως να υπενθυμίσει για μια ακόμη φορά ότι η ΝΔ στους δήμους, δεν θα δώσει «χρίσμα», αλλά μόνο στήριξη.
Κάτι που παραπέμπει σε μη επιβολή κομματικής πειθαρχίας, επιλογή σχεδόν υποχρεωτική για τον δήμο Πειραιά για τη ΝΔ, που βλέπει το ένα μετά το άλλο τα στελέχη της να ανακοινώνουν την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα Μώραλη. Κορυφαίο παράδειγμα αποτελεί άλλωστε ο Βασίλης Κορκίδης, το όνομα του οποίου συζητιόνταν στην Πειραιώς για τον δήμο του λιμανιού, στη συνέχεια απέσυρε ο ίδιος την υποψηφιότητά του και εν τέλει το προηγούμενο Σάββατο ανακοίνωσε πως υποστηρίζει τον Γιάννη Μώραλη για μια νέα θητεία.

Η δυστοκία αυτή που παρατηρείται στη Νέα Δημοκρατία στην εξεύρεση ενός στελέχους το οποίο θα στηριχτεί -έστω χαλαρά- για τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, εκτιμάται πως δείχνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει χάσει το momentum, την ώρα μάλιστα που η μεν παράταξη «Πειραιάς Νικητής» ενισχύεται με στελέχη που προέρχονται από το κέντρο και την κεντροαριστερά (πχ. Μιλτιάδης Κλαπαδάκης της Π3), ο δε Νίκος Μπελαβίλας του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει προγραμματικές προτάσεις για μια σειρά από θέματα που αφορούν την πόλη, στην προσπάθειά του να υπερβεί με την τεχνογνωσία που διαθέτει σαν καθηγητής στο Πολυτεχνείο, τα όρια (ιδεοληπτικά και πολιτικά) του Λιμανιού της Αγωνίας – είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία του ανακοίνωση δεν αναφέρει καν το όνομα της δημοτικής κίνησης της οποίας αποτελεί ιδρυτικό και ηγετικό μέλος εδώ και είκοσι χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι αδυνατίζει το σενάριο για την εμφάνιση υποψηφίου της ΝΔ από τις παραγωγικές τάξεις (πχ. Γ.Βουτσινάς, όπως είχε ακουστεί) και ενισχύεται η πιθανότητα να είναι τελικά υποψήφιος από τον συντηρητικό χώρο ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος.

 

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ