Εφοδιαστική Αλυσίδα και Εμπορευματικές Μεταφορές για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας

emporevmatikes metafores

Ημερίδα στην Ελευσίνα από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

 

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, διοργανώνει στην Ελευσίνα, ημερίδα με θέμα «ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ LOGISTICS ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ»στο πλαίσιο του έργου «NEWBRAIN-Notes Enhancing Waterway bridging Adriatic-Ionian Network», του προγράμματος Interreg-Adrion.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Β.Ε.Π. Ανδριανός Μιχάλαρος σημειώνει ότι : 
«Η Εφοδιαστική Αλυσίδα και οι Εμπορευματικές Μεταφορές είναι κινητήριος μοχλός για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας καθώς η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο στην ΝΑ Ευρώπη.
Στη νέα εποχή των συνδυασμένων μεταφορών, η επιμελητηριακή μας περιφέρεια κατέχει σημαντικό - πρωταγωνιστικό ρόλο.
Λιμάνι Πειραιά, Λιμάνι Ελευσίνας, Μέγαρα ( Ρεβυθούσα, Προβλήτα Πετρελαίου) Λιμάνι Λαυρίου, Εμπορευματικά κέντρα και σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων {Ναυπηγική Βιομηχανία ( Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ναυπηγεία Ελευσίνας, Ναυπηγεία Περάματος), δύο Διυλιστήρια, δύο Χαλυβουργίες, μεγάλες εταιρείες logistics κ.α.} μπορούν να είναι οι πρωταγωνιστές για τη βελτίωση των στρατηγικής σημασίας διασυνδέσεων μεταξύ των θαλασσίων και των χερσαίων μεταφορών , του ρόλου των λιμένων αλλά και διασύνδεσης της ΕΕ με τρίτες χώρες.
Να σημειωθεί ότι στην επιμελητηριακή μας περιφέρεια ανήκει το Εμπορευματικό Κέντρο Θριάσιου, που αποτελεί έργο-κόμβο για τις Συνδυασμένες Μεταφορές και κατά συνέπεια σημαντικό σημείο για τις διεθνείς και ευρωπαϊκές μεταφορικές δυνάμεις.
Πρόσφατα η ψηφοφορία στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027 είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθoύν κατά πέντε φορές περίπου συνολικά τα κονδύλια για τις μεταφορές σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτές τις ευκαιρίες θα πρέπει να τις αξιοποιήσουμε και να τις στηρίξουμε άμεσα.
Η ημερίδα που διοργανώνει το Β.Ε.Π. σκοπό έχει την ανάδειξη της υφιστάμενης κατάστασης στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών καθώς και να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι πρακτικές και οι τάσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στις συνδυασμένες μεταφορές καθώς και οι προοπτικές δημιουργίας clusters.
Η καθοριστική σημασία των συνδυασμένων μεταφορών στην αποτελεσματική λειτουργία των σύγχρονων επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους που συνθέτουν την Εθνική οικονομία πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτή και να τεθεί άμεσα εφαρμογή ενεργειών στήριξής τους».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο «Elefsina Hotel» (αίθουσα ΑΙΣΧΥΛΟΣ, Δήμητρος 55, Ελευσίνα-Αττική) από ώρα 16.30’ έως 20.15’.

Στα πλαίσια της ημερίδας το Β.Ε.Π. θα βραβεύσει, για την ουσιαστική προσφορά του στην έρευνα στον τομέα των μεταφορών και των logistics, τον Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Δρ Ευάγγελο Σαμπράκο.

 Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα της Ημερίδας.

 

Attachments:
Download this file (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ NEWBRAIN 3.pdf)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ NEWBRAIN 3[ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ NEWBRAIN 3]413 kB