Νέος εξοπλισμός για τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Περάματος

lagoudakis aporrimatoforo dhmou peramatos

Γ.Λαγουδάκης: Οι στόχοι μας για βελτίωση του επιπέδου καθαριότητας εκπληρώνονται

Με τρία νέα οχήματα τελευταίας τεχνολογίας, εξοπλίστηκε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Περάματος, μια πολύ σπουδαία επένδυση προς όφελος των πολιτών και της πόλης μας.

Το νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, μαζί με το μικρό σάρωθρο αλλά και το ανατρεπόμενο φορτηγό, σε συνδυασμό με τους καινούριους κάδους που θα διανεμηθούν σταδιακά σε όλη την έκταση του Δήμου Περάματος, είναι βέβαιο ότι θα αλλάξουν σημαντικά την εικόνα της καθαριότητας στο σύνολο του Δήμου.

aporrimatoforo perama 2

aporrimatoforo perama

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, υπέγραψε τις σχετικές συμβάσεις και παρέλαβε τα βιβλιάρια κυριότητας των οχημάτων. Πρόκειται για οχήματα συνολικής αξίας 250.000 €, των οποίων η απόκτηση έγινε στο πλαίσιο ανταποδοτικής ωφέλειας προς το Δήμο Περάματος.

Η παραλαβή των απορριμματοφόρων έχει ήδη γίνει και εντός των προσεχών ημερών θα ενταχθούν στο στόλο της Διεύθυνσης Καθαριότητας.

lagoudakis perama 1

Σε δηλώσεις του ο κος Λαγουδάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε να ανανεώνουμε τον στόλο οχημάτων μας προκειμένου ο πολίτης του Δήμου Περάματος να απολαμβάνει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στον τομέα της καθαριότητας. Έχουμε κάνει πολύ δουλειά πάνω στο θέμα της καθαριότητας, αν αναλογιστεί κανείς ότι όταν αναλάβαμε το Δήμο Περάματος, είχαμε στη διάθεσή μας, ένα και μοναδικό απορριμματοφόρο για όλη την πόλη! Η προσθήκη των τριών νέων οχημάτων σε συνδυασμό με τον γενικότερο περιβαλλοντικό σχεδιασμό που θα υλοποιηθεί στο προσεχές μέλλον, μας επιτρέπει να προσδοκούμε σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
Η περαιτέρω ενίσχυση σε οχήματα, έχει ήδη δρομολογηθεί μέσω της συμμετοχής του Δήμου Περάματος στα ειδικά προγράμματα ενίσχυσης Δήμων. Έτσι μέρα με την μέρα, με σταθερά βήματα, οι στόχοι μας για βελτίωση του επιπέδου καθαριότητας εκπληρώνονται. Παρόλα αυτά με δεδομένη την υπεύθυνη στάση του τμήματος καθαριότητας που προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Δήμο Περάματος με όλες του τις δυνάμεις, είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ότι χωρίς την ουσιαστική συμβολή του πολίτη, που πρέπει να συμμετέχει ενεργά με την εν γένει στάση του στον αγώνα για μια καθαρή και περιβαλλοντικά φιλική πόλη, δεν μπορούμε να έχουμε τα αποτελέσματα που πρέπει.»

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος, με τις ανακατασκευές που έχουν ήδη υλοποιηθεί αλλά και τις εκτενείς επισκευές, έχει επιτευχθεί τεράστια αύξηση της δυναμικότητας του στόλου αποκομιδής στα τελευταία τέσσερα χρόνια.

eep logo