Νέες Ρυθμίσεις Ο.Α.Ε.Ε.

esperida oaee

Εσπερίδα στο ΕΒΕΠ

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 η ενημερωτική Εσπερίδα που συνδιοργάνωσαν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με θέμα « Νέες Ρυθμίσεις Ο.Α.Ε.Ε.», παρουσία του νέου Διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών κ. Τάσου Πετρόπουλου και του Υποδιοικητή κ. Δημήτρη Χριστοφορίδη.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΣΑΟΝΝΑ κ. Παύλος Πολιτάκης και ο Πρόεδρος του ΕΣΠ κ. Νίκος Μανεσιώτης επεσήμαναν την σημαντικότητα της ρύθμισης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις ιδιαίτερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς οι περισσότεροι αδυνατούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους λόγω οικονομικής δυσπραγίας και αναφέρθηκαν στα θέματα που τους απασχολούν όσον αφορά στα ασφαλιστικά, αλλά και στα ζητήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και συνταξιοδότησης.

Έγιναν παρατηρήσεις επί των ρυθμίσεων και κατατέθηκαν σκέψεις εξορθολογισμού τους, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ένταξης σε αυτές όσο των δυνατόν περισσότερων οφειλετών, με την παράλληλη δυνατότητα διατήρησης της ρύθμισης, ενώ κατατέθηκε το πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου για επιλογή ελεύθερης ασφαλιστικής κατηγορίας, ιδιαίτερα για ασφαλισμένους με πολύ χαμηλό πραγματικό εισόδημα ή μικρή περίοδο λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΕ τόνισε την υποχρέωση διαμόρφωσης νέων όρων λειτουργίας του Οργανισμού, ώστε να επιτευχθεί ένα εκσυγχρονισμένο ασφαλιστικό περιβάλλον και να «χτιστεί» μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αυτού και των ασφαλισμένων, ενημέρωσε για τη δημιουργία νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου όλες οι διαδικασίες θα διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι υπόθεση όλων να πετύχει η ρύθμιση» ζήτησε τη στήριξη των Επιμελητηρίων, Ομοσπονδιών και Εμπορικών Συλλόγων στην προσπάθεια ενημέρωσης και ένταξης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού εμπόρων-επιχειρηματιών οφειλετών στη ρύθμιση.

Ακολούθησε συζήτηση και πολλές ερωτήσεις από τους παριστάμενους, που παράλληλα εξέφρασαν την αγωνία τους για τις εξελίξεις, στις οποίες απάντησαν με σαφή τρόπο τόσο ο Διοικητής, όσο και ο Υποδιοικητής του ΟΑΕΕ .

eep logo