Σημαντικά έργα στο Τεχνικό πρόγραμμα 2019 του Δήμου Κορυδαλλού

dhmarxeio korydallou

«Ναι» με ευρεία πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο

Σημαντικά έργα που αλλάζουν θεαματικά το ανάγλυφο της πόλης του Κορυδαλλού παρουσιάστηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019, το οποίο εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού.
Το Τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα και παρεμβάσεις, τα οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη και αφορούν σε όλους τους τομείς λειτουργίας της περιοχής. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται η δημιουργική τροχιά στην οποία βρίσκεται ο Κορυδαλλός, με τη δημιουργία υποδομών και εκτέλεση έργων που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, του περιβάλλοντος, του αθλητισμού και γενικότερα της καθημερινότητας χιλιάδων κατοίκων της.
«Οι εξελίξεις που σηματοδοτούν τα έργα αυτά είναι ιστορικές για την πόλη μας, αφού πρόκειται για πολύχρονες διεκδικήσεις των δημοτών μας. Σε μια περίοδο συνεχιζόμενης κρίσης, κάνουμε πράξη όσα οραματιστήκαμε και δεσμευθήκαμε στους πολίτες». Όλα τα νέα έργα, δεν είναι «σχέδια επί χάρτου» αλλά έργα σε εξέλιξη με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος και ευχαρίστησε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Καλούδη και τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών για την προετοιμασία των μελετών, με τις οποίες διεκδικήθηκαν και κερδήθηκαν τα έργα.

Τα σημαντικότερα έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί ή εκτελούνται είναι:
1. Η κατασκευή του σύγχρονου Κλειστού Κολυμβητηρίου διεθνών προδιαγραφών στο χώρο ανάμεσα στο Κλειστό Γυμναστήριο και στο ανοιχτό γήπεδο, καθώς και τα δύο γήπεδα τένις.
2. Το πάρκο των 10 στρεμμάτων των πρώην Γυναικείων Φυλακών, που έχει εμβληματικό χαρακτήρα για την πόλη, καθώς συνδέεται με τον πολύχρονο αγώνα των δημοτών για απομάκρυνση των Φυλακών.
3. Οι σημαντικές παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία της πόλης και η ανακατασκευή όλων των αύλειων χώρων.
4. Η μεγάλη ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου των 88 στρεμμάτων, η πρώτη μετά από 30 χρόνια, με την δημιουργία της «γραμμής καρδιάς», ενός δικτύου χώρων περιπάτου, συνάντησης και αναψυχής.
5. Η συντήρηση και ο εκσυγχρονισμός όλων των αθλητικών χώρων του Δήμου, με την προσθήκη ενός νέου γηπέδου 6Χ6 στον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου.
6. Η πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών με αντικατάσταση όλων των οργάνων παιχνιδιού.
7. Η συντήρηση με νέες ασφαλτοστρώσεις δρόμων συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων, που βρίσκεται σε εξέλιξη και η δέσμευση για συντήρηση του συνόλου του οδικού δικτύου εντός του 2019.
8. Η κατασκευή πεζογέφυρας στην Γρ. Λαμπράκη στο ύψος του Δημαρχείου, για την προστασία και ασφάλεια μαθητών, αθλουμένων και πολιτών.
9. Η ολοκλήρωση της μελέτης για την κατασκευή αγωγού ομβρίων στην λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη και η δημοπράτηση του έργου, που θα συμβάλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης.
10. Η ολοκλήρωση κατασκευής του Ειδικού Σχολείου στην οδό Σταματοπούλου, με την δημοπράτηση των υπολειπομένων εργασιών από την ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε) έως τον Δεκέμβριο 2018.
11. Έργα και παρεμβάσεις, που συνδέονται με την καθημερινότητα των δημοτών.

Τέλος, στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε και ελήφθη ομόφωνη απόφαση για το αλλαγή χωροθέτησης στις σχεδιαζόμενες αθλητικές εγκαταστάσεις στα πρώην Λατομεία Σχιστού, ώστε να διεκδικηθεί από τον Δήμο Κορυδαλλού σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ η κατασκευή και εγκαταστάσεων στίβου εθνικής κλίμακας.

eep logo