Υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ ο Στέφανος Χρήστου

stefanos christou

Στην Β’ Πειραιά

Εκατοντάδες δημότες του Κορυδαλλού, ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Κασιμάτης, πολλοί κάτοικοι από άλλους δήμους της περιφέρειας του Πειραιά αλά και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των δυνάμεων της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην πρόσκληση του Στέφανου Χρήστου, για συνάντηση ενημέρωσης και διαλόγου που έγινε χθες στο Μέγαρο πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη του δήμου Κορυδαλλού.
Ο ομιλητής με σειρά τεκμηριωμένων τοποθετήσεων, που χειροκροτήθηκαν θερμά, επισήμανε ότι η παγκόσμια κρίση, την οποία χαρακτήρισε συστημική πολιτική, οικονομική, κοινωνική, γεωπολιτική και γεωστρατηγική, προέκυψε ευθύς με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και του μέχρι τότε κρατούντος διπόλου παγκόσμιας κατανομής και εξουσίας.
Η στρατηγική ήττα του Σοβιετικού μοντέλου επέτρεψε την επαναδόμηση του καπιταλισμού σε εντελώς νέες ιδεολογικές βάσεις και πρακτικές. Ο ακραίος αντικοινωνικός νεοφιλελευθερισμός που κυριαρχεί πλέον, γκρέμισε το κοινωνικό κράτος, επίτευγμα των λαϊκών αγώνων με υποστήριξη των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, αλλά και τη θετική αντίδραση της τότε δημοκρατικής συντηρητικής χριστιανοδημοκρατίας.
Εστίασε στη συνέχεια στη δομική ανατροπή της ιεραρχίας του κρατούντος συστήματος, την επικυριαρχία του άϋλου παγκοσμιοποιημένου χρηματοπιστωτικού, το οποίο μέσω των νεόκοπων «αγορών» κατέστησε και την πολιτική εξουσία υπόδουλη στις ορέξεις του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αλλοίωση και την άλωση του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Όρισε την Ελληνική κρίση πολυεπίπεδη και την Ελλάδα ως τον ασθενή κρίκο της αλυσίδας, με αποτέλεσμα ο Ελληνικός λαός να αναδειχθεί ως το πλέον τραγικό θύμα των εξελίξεων και να αγωνιά για επιβίωση με όρους αναξιοπρέπειας και σε συνθήκες εθνικής ταπείνωσης.
Προσδιόρισε τις αδυναμίες των Ελληνικών ελίτ στο σύνολό τους, αλλά και την αλλοτρίωση της Ελληνικής κοινωνίας που δεν αντιστάθηκε στις επιλογές της κομματοκρατίας και τα φαινόμενα διαφθοράς,.
Επισήμανε την κάθετη πτώση των ποιοτικών μεγεθών πολιτικών φορέων και προσώπων και τη νοσηρή τους αντίληψη που τους οδήγησε στην αντικατάσταση του διαλόγου, με ύβρεις καταγωγίων και στην πάση θυσία διατήρηση κατάκτησης της εξουσίας.
Τέλος ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η ανασυγκρότηση της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης αποτελεί προϋπόθεση για εθνική επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς.
Χαρακτήρισε τις πολιτικές δυνάμεις και κατέληξε στην πρόταση συγκρότησης αναπτυξιακών κινημάτων ενεργών πολιτών σε όλους τους δήμους, που με θεσμική εγγυητή και συντονιστή τον δημοκρατικό θεσμό της αυτοδιοίκησης και «εργαλείο» δράσεων το πρότυπο της «Αυτοδύναμης Τοπικής Θεματικής Οικονομικής Ανάπτυξης», αποτελούν τη μόνη πρακτική δυνατότητα εξόδου από την κρίση.
Κλείνοντας, ευχαρίστησε τα περιφερειακά όργανα ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΚΙΝ.ΑΛ. για την ομόφωνη πρόταση τους να είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, δηλώνοντας ότι από θέση αρχής θα αγωνιστεί από οποιαδήποτε θέση για τις αξίες που διαχρονικά προασπίζεται και προωθεί η προοδευτική δημοκρατική πατριωτική παράταξη.

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ