Μώραλη, Ιωακειμίδη, Κασιμάτη στηρίζει η ΔΗΜΑΡ

ekloges autodioikhtikes

Προβληματισμός για Κερατσίνι-Δραπετσώνα και Πέραμα

Στην απόφαση να υποστηρίξει τους δημάρχους Πειραιά, Νίκαιας-Ρέντη και Κορυδαλλού στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές προσανατολίζεται η ΔΗΜΑΡ. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από ανοιχτή πολιτική σύσκεψη μελών και φίλων της ΔΗΜΑΡ που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στον Πειραιά. Στην σύσκεψη, αν και διαπιστώθηκαν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά ενός εκάστου των προαναφερθέντων δημάρχων αποφασίστηκε να μεταφερθεί προς την ηγεσία η συγκεκριμένη βούληση, με την οποία άλλωστε συμφώνησε η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων. Την δέσμευση άλλωστε ότι αυτό θα γίνει ανέλαβε ρητά ο νέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Στέργιος Καλπάκης που πρώτη φορά κατέβηκε στον Πειραιά ακριβώς για να διερευνήσει τις προθέσεις μελών και φίλων της οργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τον Γ. Μώραλη η γνώμη που κυριάρχησε ήταν ότι παρά τις αδυναμίες της δημοτικής αρχής στο μέτωπο της καθημερινότητας και τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω των εργοταξίων του Μετρό και του Τραμ, έχει γίνει μια σημαντική δουλειά με στρατηγικό βάθος. Η ΟΧΕ, η ανάπλαση του Αγ. Διονυσίου και του Τουρκολίμανου, η κοινωνική πολιτική του δήμου και η στάση της δημοτικής αρχής στην έκρηξη του προσφυγικού το 2015 -16 ήταν οι βασικοί λόγοι που " έφεραν την πλάστιγγα" υπέρ του Γ.Μώραλη.

Για τον Σταύρο Κασιμάτη του Κορυδαλλού εκτιμήθηκαν ως επιτυχημένες οι προηγούμενες θητείες του και θεωρήθηκε ότι εφόσον ο ίδιος επιθυμεί να ανανεώσει την θητεία του θα πρέπει να υποστηριχθεί ως ένας επιτυχημένος δήμαρχος.

Για τον Γιώργο Ιωακειμίδη του δήμου Νίκαιας- Ρέντη οι παριστάμενοι ομόφωνα τοποθετήθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του, ακόμη κι αν υλοποιηθούν οι πληροφορίες που θέλουν το τοπικό ΠΑΣΟΚ να εξετάζει άλλη υποψηφιότητα. Ακούστηκε μάλιστα πως αν επιμείνει το ΠΑΣΟΚ σε άλλον υποψήφιο τότε ο δήμος Νίκαιας- Ρέντη θα είναι ένας από τους δύο- τρεις στην χώρα (ακούγονται ακόμη τα Χανιά και το Ηράκλειο), στους οποίους το ΚΙΝΑΛ θα εμφανιστεί διασπασμένο.

Τέλος, επιφυλακτικά εμφανίστηκαν μέλη και τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ Πειραιά για το ποιες υποψηφιότητες πρέπει να υποστηριχθούν στο Πέραμα και το Κερατσίνι - Δραπετσώνα.

eep logo