45η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

polytexneio eksegersh

Στ.Κασιμάτης: Το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» είναι και σήμερα επίκαιρο

Τιμώντας την 45η επέτειο της εξέγερσης της νεολαίας στο Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου 1973, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και όλους τους Δημάρχους της Β΄ Περιφέρειας Πειραιά, θα καταθέσουν στεφάνι την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 12, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, επί της οδού Π. Φύσσα 60 (πρώην Παναγή Τσαλδάρη). 

Ενόψει της επετείου ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης έκανε την παρακάτω δήλωση: 

«Η 17η Νοέμβρη 1973, που αποτελεί την κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης, σαρά-ντα πέντε χρόνια μετά παραμένει ζωντανή στη μνήμη του ελληνικού λαού. Το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» είναι και σήμερα επίκαιρο, εκφράζοντες τις σύγχρονες αγωνίες της νεολαίας για το μέλλον της.
Εκφράζει τη νέα γενιά που φεύγει για το εξωτερικό ή συνθλίβεται από την ανεργία και νοιώθει να ματαιώνονται οι προσδοκίες και τα όνειρα της. Τη νεολαία, που αντιλαμβάνεται ότι η δημόσια παιδεία υποβαθμίζεται διαρκώς, αφού επί δεκαετίες δεν δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της.
Τη νέα γενιά, που αναζητά ένα νέο όραμα μετά την πολύχρονη κρίση, τις βίαιες οικονομικές περικοπές, την υπερφορολόγηση και την ύφεση που βιώνει η κοινωνία και διεκδικεί τη λήψη μέτρων κοινωνικής προστασίας, δίκαιες μεταρρυθμίσεις στο κράτος, προστασία των θεσμών, υπεράσπιση της δημοκρατίας.
Το σημερινό περιεχόμενο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι η δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν ξανά στη νεολαία μας να ονειρεύεται και να διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον.
Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

eep logo