Εγκαίνια της Δωροέκθεσης της Μητρόπολης Πειραιά

doroekthesi mitropolis 2018

Από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, παρουσία του δημάρχου Γ.Μώραλη και του Πρροέδρου του Ομίλου ΑΛΦΑ Σ. Ξυνή


Τα εγκαίνια της φετινής Δωροεκθέσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τέλεσε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον σκοπό αυτής της προσπάθειας που ως στόχο έχει την ενίσχυση του Φιλανθρωπικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας.

«Η Εκκλησία γίνεται διαχρονικά ο υλικός και ηθικός σιτοδότης της κάθε οικουμενικής ανθρωπότητος. Γι’ αυτό και εδώ, στο πρώτο λιμάνι της χώρας, οι αγκαλιές μας είναι ανοικτές σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως που ζητά την ανθρώπινη συναντίληψη» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «οι εθελοντές μας που εμπνέονται από τον νηπιάσαντα Χριστό, το Βρέφος της αγάπης, της ειρήνης και της γαλήνης, προσφέρουν καθημερινά 7.500 μερίδες φαγητό αδιάκριτα από την καταγωγή, την εθνοτική προέλευση, το χρώμα του δέρματος και την θρησκευτική πίστη και παραδοχή». «Κυρίως προσφέρουν την καρδιά τους», επεσήμανε, συμπληρώνοντας πως «η Δωροέκθεση, συμβάλλει στην πληρότητα του έργου της αγάπης».

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς δεν παρέλειψε να εκφράσει την βαθιά του ευγνωμοσύνη «στους συνεργούς αυτής της προσπάθειας, τους αδελφούς και πατέρες, συμπρεσβυτέρους και συγκυρηναίους στο έργο της διακονίας του λαού του Θεού αλλά και τους αδελφούς οι οποίοι με πολλή επίγνωση και στοργή προσφέρουν από την προσωπική τους δυνατότητα, προσφέρουν πιο πολύ από όλα την καρδιά τους», όπως χαρακτηριστικά είπε, ευχόμενος «η Χάρη του νηπιάσαντος Χριστού να νοηματοδοτεί το βίο μας και να μας αγιάζει».

Παρόντες στον Αγιασμό της Δωροεκθέσεως ο πρώτος πολίτης του Πειραιά, ο Δήμαρχος κ.Ιωάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΛΦΑ κ.Σοφοκλής Ξυνής. Ο Σεβασμιώτατος τους ευχαρίστησε για την ολόθερμη συμπαράσταση και τη μεγάλη συμβολή τους στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και κατά βάσιν στον άνθρωπο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην ομιλία του, ανέφερε πως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. κ. Σεραφείμ και η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, έχουν μια σημαντική σχέση με τους δημότες και την πόλη. Ο κ. Δήμαρχος τόνισε τη σημασία που έχουν οι πρωτοβουλίες, οι παρεμβάσεις και η προσφορά της Μητρόπολης στην κοινωνία του Πειραιά. Μάλιστα σημείωσε ότι η Μητρόπολη συμπαραστέκεται στον Δήμο και όχι το αντίθετο, αφού – όπως είπε- ο Δήμος Πειραιά δεν έχει τη δυνατότητα να συμπαρασταθεί στη Μητρόπολη Πειραιώς, όπως θα έπρεπε και όπως θα ήθελε.

Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι νιώθει τυχερός ως Δήμαρχος, καθώς παρά τα όποια υπαρκτά προβλήματα, ο Δήμος Πειραιά υλοποιεί πολλές συνέργειες, οι οποίες λύνουν προβλήματα και καλύπτουν αδυναμίες, τις οποίες δεν μπορεί να καλύψει η κεντρική διοίκηση. Συγκεκριμένα ανέφερε τη Μητρόπολη, τον Ολυμπιακό και τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος –όπως ανέφερε- είναι πάντα δίπλα στον Δήμο, τα εκπαιδευτήρια, τα επιμελητήρια. «Δεν παλεύω μόνο εγώ με τους συνεργάτες μου για τα προβλήματα της πόλης, τα οποία άλλοτε επιλύουμε κι άλλοτε προσπαθούμε να τα επιλύσουμε. Έχουμε δίπλα μας σημαντικούς ανθρώπους, σημαντικές δομές με βαθιά μακροχρόνια σχέση με την κοινωνία», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης. Επίσης ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η Μητρόπολη έχει άξιους συμπαραστάτες όπως είναι ο Εκπαιδευτικός Όμιλος «ΑΛΦΑ», όπου η σχέση του με την εκκλησία είναι βαθιά και την αποδεικνύει έμπρακτα με την προσφορά του, φέρνοντας ως παράδειγμα τη δωροέκθεση.

Ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΑΛΦΑ» κ. Σοφοκλής Ξυνής, υπογράμμισε ότι είναι ευτύχημα για τον Πειραιά η στενή συνεργασία που έχει ο Δήμος με την Εκκλησία. «Εμείς ως εκπαιδευτικός όμιλος εμφυσούμενοι από κοινωνική προσφορά, είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και συνεργαζόμαστε και με την εκκλησία και με τον Δήμο για να προσφέρουμε στην κοινωνία και να υποστηρίξουμε το έργο της», κατέληξε.

 

eep logo