Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Παραστάσεις, δράσεις και προοπτικές

dithepi 141118 1

Ρεπερτόριο με ορίζοντα διετίας συνεργασίες με πολιτιστικά ιδρύματα, δράσεις με φορείς

αλλά και έντονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα είναι οι άξονες πάνω στους οποίους συνεχίζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε με αφορμή την έναρξη των παραστάσεων και των δράσεων του ΔΘΠ αλλά και την ανακοίνωση ρεπερτορίου διετίας, ο Δήμαρχος Πειραιάς κ. Γιάννης Μώραλης και ο Καλλιτεχνικός Δ/ντης του ΔΘΠ Νίκος Διαμαντής υπογράμμισαν την ανοδική πορεία του θεάτρου μέσα σε ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και στενής συνεργασίας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι γίνεται ένα σημαντικό καλλιτεχνικό έργο τα τελευταία χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο, όπου παρουσιάζονται παραστάσεις και πολιτιστικά δρώμενα υψηλού επιπέδου. «Το Δημοτικό Θέατρο έχει μπει στο χάρτη των μεγάλων θεάτρων της χώρας μας, έχει γίνει επίκεντρο πολιτισμού, υλοποιούνται συνέργειες με πολλούς φορείς και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γι΄ αυτό», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης, λέγοντας παράλληλα πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει επέλθει ισορροπία στα οικονομικά δεδομένα του θεάτρου, το οποίο έχει συμβάλλει καθοριστικά σε αυτό που είναι σήμερα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Νίκος Διαμαντής, πλαισιωμένος από τους σκηνοθέτες, ηθοποιούς και συνεργάτες του ΔΘΠ , ανακοίνωσε το ρεπερτόριο για το 2019 – 2020, αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία με την Αθήνα 2018 –Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, το Αρχαιολογικό και Ναυτικό Μουσείο Πειραιά αλλά και πολλούς άλλους φορείς, υπογραμμίζοντας την σημασία συνεργειών στην εποχή μας.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Διαμαντής σημείωσε: «Υιοθετώντας μια φιλοσοφία συμμετοχικού ουμανισμού,την οποία προτείνει και ως μοντέλο διαχείρισης στον χώρο του πολιτισμού, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στηρίζεται στους αρρήκτους δεσμούς με την κοινωνία, για να εξακτινώσει τη δράση του προς διαφορετικές, αναπάντεχες κατευθύνσεις. Υπερβαίνοντας τους διαχωρισμούς, φέροντας σε συνομιλία τις τέχνες, τη σκέψη και τον λόγο στη δημόσια σφαίρα, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, οι κοινωνικές παρεμβάσεις, καθώς και το σύνολο των εκπαιδευτικών χειρονομιών του ΔΘΠ, συνιστούν μια πολυφωνική, συνεκτική επικράτεια πολιτισμού που υπερασπίζεται με δυναμισμό τις αξίες του ανθρωπισμού.»

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Σταυρούλα Αντωνάκου.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν οι συντελεστές των παραστάσεων του ΔΘΠ για την φετινή αλλά και την προσεχή θεατρική περίοδο ενώ δόθηκε η ευκαιρία στους δημοσιογράφους να επισκεφθούν την έκθεση του Χρήστου Μποκόρου στο Φουαγιέ α' ορόφου που θα εγκαινιαστεί στις 22 Νοεμβρίου μερικές ώρες πριν την πρεμιέρα του Θείου Βάνια με τον Γιώργο Κιμούλη.

Δείτε παρακάτω το Ρεπερτόριο και τις Δράσεις του ΔΘΠ για το 2018 - 2019 και το Ρεπερτόριο για το 2019 - 2020.

Attachments:
Download this file (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 2018-2019.pdf)ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 2018-2019[ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 2018-2019]6445 kB
Download this file (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΘΠ 2019 - 2020.pdf)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΘΠ 2019 - 2020[ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΘΠ 2019 - 2020]62 kB

eep logo