Διάψευση δημοσιευμάτων από τη διοίκηση του ΣΕΦ

sef 3

Για «ανακρίβειες και εσφαλμένα συμπεράσματα, που δυσφημούν τον Οργανισμό και τη Διοίκησή του»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας με ανακοίνωσή του διαψεύδει δημοσίευμα της ιστοσελίδας «protothema.gr», για το οποίο αναφέρει ότι «περιέχει ανακρίβειες και εσφαλμένα συμπεράσματα, που δυσφημούν τον Οργανισμό και τη Διοίκησή του»

Στην ανακοίνωση του ΣΕΦ αναφέρεται:

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας "protothema.gr" της 8ης Νοεμβρίου 2018,σχετικά με τη μίσθωση από το ΣΕΦ δύο γηπέδων ποδοσφαίρου 5Χ5,στην ΚΟΙΝΣΕΠ "ΣΥΝΔΡΑΣΗ" περιέχει ανακρίβειες και εσφαλμένα συμπεράσματα, που δυσφημούν τον Οργανισμό και τη Διοίκησή του.

Αυτό θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, εάν τηρείτο κατ' ελάχιστο η δημοσιογραφική δεοντολογία και ζητείτο ενημέρωση για το θέμα αυτό από το ΣΕΦ. Μας προβληματίζει η κραυγαλέα αυτή παράλειψη.

Η παρούσα Διοίκηση του ΣΕΦ με επανειλημμένες πράξεις της, που είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου να πληροφορηθεί, έχει αποδείξει, ότι η διαφάνεια αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα στη λειτουργία της.

Ξεκαθαρίζουμε, ότι η αναφορά για δήθεν ειδική μεταχείριση πρώην μελών του ΔΣ του Οργανισμού σχετικά με την υπογραφή της παραπάνω σύμβασης δεν έχουν καμία βάση.

Το ΣΕΦ διαθέτει για όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους , που προορίζει προς εμπορική εκμετάλλευση ενιαίους τιμοκαταλόγους στους οποίους προβλέπει εκπτώσεις για συλλόγους, σωματεία, εταιρείες κοινωνικού χαρακτήρα όπως οι ΚΟΙΝΣΕΠ και οργανώσεις που ασχολούνται με την κοινωνική προσφορά.

Πέρα από αυτά πάγια τακτική του Σταδίου, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του ως δημόσιου οργανισμού , είναι η διάθεση χώρων με καταβολή μόνο των λειτουργικών δαπανών, όταν πρόκειται για σχολεία, κοινωνικές δράσεις, συλλόγους και σωματεία ατόμων με ειδικές ανάγκες. Διευκρινίζουμε, ότι, όταν οι χώροι διατίθενται δωρεάν, τίθεται σαφής όρος στο συμφωνητικό περί αφιλοκερδούς συμμετοχής όλων των μερών.

Τόσο για τα δύο γήπεδα 5Χ5, όσο και για τα υπόλοιπα γήπεδα του περιβάλλοντα χώρου, που ανακατασκευάστηκαν πλήρως στο πλαίσιο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων , η εμπορική πολιτική του Σταδίου ορίζει ως μίσθωμα 45 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ανά ώρα, αν κάποιος ιδιώτης μεμονωμένα κλείσει τα γήπεδα απευθείας με τον οργανισμό, για τις ώρες αιχμής 20:00 – 23:00.

Αντίστοιχα τις ίδιες ώρες, εάν μεσολαβεί φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ζητά τη μακροχρόνια χρήση βάσει προγράμματος, αυτός έχει υποχρέωση να καταβάλλει μίσθωμα στο Στάδιο 20 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Για τις μη εμπορικές ώρες 16:00- 20:00 , που τα γήπεδα μισθώνονται σε ακαδημίες αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων, η μίσθωση είναι 6 ευρώ την ώρα.

Η συγκεκριμένη περίπτωση στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα αφορά τις ώρες 16:00-20:00, που το γενικό μίσθωμα είναι 6 ευρώ και υπάρχει έκπτωση 2 ευρώ και τις ώρες 20.00-23.00 που το γενικό μίσθωμα είναι 20 ευρώ και υπάρχει έκπτωση 5 ευρώ, όπως προβλέπεται από σχετική απόφαση του ΔΣ, εφαρμοζομένη παγίως, για κάθε ΚΟΙΝΣΕΠ λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα της λειτουργίας της.

Εξηγούμε, ότι χαρακτηριστικό των ΚΟΙΝΣΕΠ είναι πρωτίστως η σύστασή τους από μακροχρόνια ανέργους με σκοπό την επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και την εξυπηρέτηση γενικών κοινωνικών συμφερόντων. Ειδικώς στη συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ ΄΄ΣΥΝΔΡΑΣΗ΄΄ εκτός των φυσικών προσώπων που μετέχουν, βασικό μέλος της είναι η κοινωφελής οργάνωση ΄΄ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΕΙΡΑΙΑ΄΄,η οποία επί πολλά έτη έχει επιδείξει δραστηριότητες γνωστές στην κοινωνία , όπως διανομή τροφίμων και ρουχισμού σε οικογένειες ανέργων του Πειραιά, λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου για παιδιά ανέργων, Κοινωνικού Ιατρείου και λοιπών συναφών δράσεων.

Τα δε μέλη των ΚΟΙΝΣΕΠ κατά Νόμω, δεν αμείβονται, ούτε λαμβάνουν μέρισμα επί των τυχόν κερδών εφόσον δεν εργάζονται, όπως ισχύει και εν προκειμένω για τα εν λόγω δύο πρόσωπα. Σε περίπτωση που υφίστανται κέρδη, ένα μέρος αυτών επιστρέφονται στους εργαζομένους και ένα έτερο μέρος στην κοινωνία ως προσφορά.

Επίσης ξεκαθαρίζουμε, ότι η ΚΟΙΝΣΕΠ δεν έχει την αποκλειστική χρήση των γηπέδων, οι δε ελεύθερες ώρες ,οι οποίες είναι και αρκετές, μπορούν να μισθωθούν από οποιοδήποτε βάσει τιμοκαταλόγου.

Τέλος να διευκρινίσουμε , ότι τα νέα έξι γήπεδα του περιβάλλοντα χώρου, μεταξύ αυτών και τα δύο 5Χ5, τα πρωινά 09.00-14.00 διατίθενται δωρεάν για τα σχολεία που εκδηλώνουν ενδιαφέρον , ενώ το απόγευμα διατίθενται προς εμπορική εκμετάλλευση και χρήση κάθε ενδιαφερομένου.

Συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε διαπραγμάτευση και υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στο ΣΕΦ και στα δύο πρώην μέλη του Δ.Σ. , που ονοματίζονται στο δημοσίευμα , αφού η σχετική σύμβαση συμφωνήθηκε μόνο ανάμεσα στο ΣΕΦ και την ΚΟΙΝΣΕΠ ΄΄ΣΥΝΔΡΑΣΗ΄΄.Το γεγονός, ότι στην εν λόγω ΚΟΙΝΣΕΠ συμμετέχουν μεταξύ άλλων ατομικά τα δύο ως άνω πρόσωπα, κανένα κώλυμα (ηθικής τάξης έστω) δεν δημιουργεί, πολύ περισσότερο, που τα δύο αυτά φυσικά πρόσωπα, κανένα δικαίωμα σε κέρδη /διανομή μερίσματος από τις δραστηριότητες της ΚΟΙΝΣΕΠ δεν δικαιούνται και ούτε πρόκειται να εισπράξουν κατά τη σχετική Νομοθεσία και το καταστατικό της ΚΟΙΝΣΕΠ. Τούτο διότι αποδεδειγμένα είναι απλά μέλη και όχι εργαζόμενοι της ΚΟΙΝΣΕΠ.

Δυστυχώς όλα αυτά διευκρινίζονται τώρα, επειδή οι συντάκτες του δημοσιεύματος παρέλειψαν πριν συντάξουν το σχετικό άρθρο, να ρωτήσουν επί των θεμάτων αυτών τη Διοίκηση του Σταδίου.

Όσοι διακινούν προς δημοσίευση τέτοιου είδους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς σε βάρος του Οργανισμού και της Διοίκησής του, επειδή τυχόν θίγονται από την πολιτική διαφάνειας, που εφαρμόζει η Διοίκηση από την πρώτη ημέρα ,πρέπει να γνωρίζουν, ότι δεν θα κάμψουν την αποφασιστικότητά μας , να συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση,

Όσοι θίγονται, διότι οι δύο κύριοι φάκελοι μεγαλοοφειλετών εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του Οργανισμού, που βάλτωναν επί χρόνια, εστάλησαν από εμάς προς διερεύνηση στη Δικαιοσύνη,

Όσοι θίγονται, γιατί πλέον δεν υφίσταται καμία οφειλή, που να μην διεκδικείται δικαστικώς από τον Οργανισμό, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε παλαιότερα,

Όσοι θίγονται, διότι ζητήματα περίεργων εξαφανίσεων… περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού , ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη κατόπιν ενεργειών μας,

Όσοι θίγονται, διότι ο Οργανισμός πλέον πατάει οικονομικά στα πόδια του με πρωτοφανή για τις συνθήκες αύξηση 45% των εσόδων του σε ένα έτος,

Όσοι θίγονται, διότι αναβαθμίστηκε ο περιβάλλων χώρος του Σταδίου, ο οποίος δεν θυμίζει σε τίποτα τον ρημαγμένο χώρο, που παραλάβαμε, αφού αποτρέψαμε την εκποίησή του,

ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ και τους καλούμε να μη τρέφουν φρούδες ελπίδες , ότι με τέτοιου είδους δημοσιεύματα θα γυρίσουν τον Οργανισμό στις περιόδους του μαρασμού και της απαξίωσης, που παραλάβαμε.

Επισημαίνουμε τέλος, ότι αύριο ο Οργανισμός θα καλέσει ο ίδιος το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με αίτημα, να επισπεύσει τη διαδικασία ελέγχου της συγκεκριμένης σύμβασης.

 

eep logo