Αναβολή για τις 7 Μαΐου της δίκης για τη Χρυσή Αυγή

fylakes korydallou

Στις 7 Μαΐου θα δώσει ξανά το παρών στη δίκη της Χρυσής Αυγής στην δικαστική αίθουσα των Φυλακών ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης ζητώντας και πάλι την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της.
Στη δίκη που διακόπηκε την πρώτη μέρα, λόγω έλλειψης συνηγόρου ενός εκ των κατηγορουμένων, παρευρέθηκαν και ο Δήμαρχος Κορυδαλλού με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και τον Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο. Ο Σταύρος Κασιμάτης υποστήριξε το αίτημα ενώπιον του δικαστηρίου, αλλά λόγω της διακοπής της δίκης, το θέμα θα τεθεί εκ νέου στις 7 Μαΐου.
Σύσσωμος ο Δήμος, το Δημοτικό Συμβούλιο, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί και γονείς συμμετείχαν από το πρωί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν έξω από τη δικαστική αίθουσα, όπου ενώθηκαν με άλλους διαδηλωτές σε μια ογκώδη συγκέντρωση.

«Στις 7 Μαΐου θα είμαστε πάλι εδώ συγκεντρωμένοι, προκειμένου να πείσουμε το δικαστήριο για τη μεταφορά της δίκης εκτός της πόλης. Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλί-σουμε στους μαθητές μας και στην πόλη μας ασφάλεια και ομαλές συνθήκες. Η δίκη πρέπει να συνεχιστεί κανονικά σε κατάλληλη αίθουσα. Τα σχολεία, τα αθλητικά κέντρα και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά και στις 7 Μαΐου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, μιλώντας στους συγκεντρωμένους μετά την έξοδο του από το δικαστήριο.
Από αύριο τα σχολεία και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού, που σήμερα παρέμειναν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας με απόφαση Δήμου και Αντιπεριφέρειας Πειραιά, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Β΄Πειραιά Εύη Καρακώστα, Νίκος Ορφανός, Διαμάντω Μανωλάκου, Α΄ Πειραιά Ελένη Σταματάκη, ο ευρωβουλευτής Κώ-στας Παπαδάκης, ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων- Καματερού και Γεν. Γραμματέας της ΠΕ-ΔΑ Νίκος Σαράντης, ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, εκπρόσωποι των Δή-μων Νίκαιας- Ρέντη και Περάματος, ο γεν. γραμματέας των ΑΝΕΛ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Γιάννης Μοίρας, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ειρήνη Μεταξά, καθώς και δεκάδες εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, οργα-νώσεων μεταναστών, κινήσεων για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συλλόγων γονέων.