Αμηχανία και ονοματολογία στη ΝΔ...

dhmarxeio peiraia 1

Μετά την απόσυρση Κορκίδη για τον Δήμο Πειραιά


Η οικειοθελής, αλλά απόλυτα πολιτικά κατανοητή απόσυρση του Βασίλη Κορκίδη από την πιθανότητα να διεκδικήσει τον Δήμο Πειραιά δημιουργεί μια εύλογη αμηχανία στη Νέα Δημοκρατία. Κατ’ αρχήν στην Πειραιώς υπήρξε ένας εκνευρισμός από την δήλωση του προέδρου του ΕΒΕΠ ότι του πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διεκδικήσει τον Δήμο Πειραιά, αλλά οικογενειακοί και επαγγελματικοί λόγοι δεν του το επιτρέπουν. Γι’ αυτό άλλωστε από τη Νέα Δημοκρατία άφηναν τη Δευτέρα το μεσημέρι να διαρρεύσει ότι «μόνος του αυτοπροτάθηκε και μόνος του αυτό αποσύρθηκε».

Από εκεί κι έπειτα διαπιστώνει κανείς την αμηχανία στην οποία βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, καθώς βλέπει τα προβεβλημένα στελέχη της είτε να στρατεύονται με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, είτε να αποσύρονται ή να σιωπούν (περιπτώσεις Β. Κορκίδη και Β. Μιχαλολιάκου). Και παρά το γεγονός ότι η στρατηγική της Πειραιώς είναι να δώσει τη μάχη και να κερδίσει όσες περισσότερες περιφέρειες γίνεται, ώστε το βράδυ των εκλογών ο χάρτης να βαφτεί γαλάζιος, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις δημοτικές εκλογές, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι σε μια μεγάλη πόλη σαν τον Πειραιά πρέπει να βρεθεί υποψήφιος. Βέβαια μια λύση θα ήταν να υποστηριχθεί η σημερινή δημοτική αρχή και με αυτόν τον τρόπο να μην διχαστεί η βάση του κόμματος. Μια εναλλακτική που έχει ακουστεί στην Πειραιώς, να δοθεί δηλαδή «γραμμή» για ψήφο κατά συνείδηση, δεν φαίνεται να συγκεντρώνει ισχυρές πιθανότητες, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Στην περίπτωση που οι δυο παραπάνω λύσεις δεν προχωρήσουν, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται αποφασισμένος να κάνει «βουτιά» στην επετηρίδα και να αναζητήσει υποψήφιος από τη δεξαμενή νεότερων και λιγότερο γνωστών στελεχών. Εκεί κάπου, ακούγονται τα ονόματα του  γιατρού Νίκου Βλαχάκου και του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιάννη Βουτσινά.

Αυτή την ώρα πάντως, έχουν πάρει φωτιά κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, οι οποίες μελετώνται από το επιτελείο της Πειραιώς και ειδικά τον Τάκη Θεοδωρικάκο, στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεν έχει μόνο μεγάλη εμπειρία ως παλαιός ιδιοκτήτης εταιρείας ερευνών, αλλά και ως παλιός Πειραιώτης έχει ιδίαν άποψη για πρόσωπα και πράγματα στο μεγάλο λιμάνι.

eep logo