Κατέρρευσε ταβάνι στο νοσοκομείο Νίκαιας χθες το βράδυ

nosok nikaias sovades

Τραυματίστηκε η μητέρα ασθενούς - Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για το περιστατικό

Τις «τριτοκοσμικές συνθήκες» νοσηλείας -όπως τις χαρακτηρίζει- στο νοσοκομείο Νίκαιας, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Στο Νοσοκομείο Νίκαιας στην Ορθοπεδική Κλινική κατέρρευσε χθες τα μεσάνυχτα, το ταβάνι σε θάλαμο νοσηλείας και τραυμάτισε σοβαρά τη μητέρα νεαρού ασθενή, ο οποίος σήμερα επρόκειτο να χειρουργηθεί.

«Οι υποδομές και ο εξοπλισμός των Νοσοκομείων είναι σε πολύ κακή κατάσταση λόγω έλλειψης συντήρησης. Πόσο πρέπει να φωνάξουμε για να μας ακούσει η κυβέρνηση!», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που δημοσίευσε, μέρος του ταβανιού έχει πέσει πάνω στο κρεβάτι του ασθενούς, αλλά και κάτω.

«Προτιμούν να διαθέτουν 18.600 ευρώ να βάψουν το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και να αλλάξει κουρτίνες η κα Νοτοπούλου αντί να συντηρήσουν τα Νοσοκομεία. Ντροπή!», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.


Δήλωση Υπεύθυνου του Τομέα Υγείας του ΚΙΝΑΛ Κωνσταντίνου Μπαργιώτα

Σήμερα κατέρρευσε το ταβάνι στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, στις 3 Σεπτεμβρίου κατέρρευσε για δεύτερη φορά σε μια πενταετία η οροφή του δωματίου που λειτουργεί το Κέντρο Δηλητηριάσεων στο Νοσοκομείο Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού, πέρυσι τραυματίστηκε ειδικευόμενος γιατρός, όταν υποχώρησε η κουπαστή μιας σκάλας του Νοσοκομείου Ελπίς… Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Αντί ο κ. Πολάκης να ασχολείται με διώξεις πολιτικών του αντιπάλων και με πύρινες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ας ασχοληθεί με τα νοσοκομεία, που στην κυριολεξία καταρρέουν πλέον.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένα τονίσει ότι το πρόβλημα της αποεπένδυσης και στο χώρο της υγείας είναι πολύ σοβαρό.

Η παλαιότητα των κτιριακών υποδομών είναι δεδομένη. Ελάχιστες παρεμβάσεις (και αυτές από ιδιωτική πρωτοβουλία) έχουν γίνει τόσο σε κτίρια όσο και σε εξοπλισμούς τα τελευταία χρόνια. Αντί να καμαρώνουν στο Υπουργείο Υγείας για τις δωρεές, ας εξοικονομήσουν χρήματα για τη συντήρηση των νοσοκομείων τα οποία έχουν παρατήσει στην τύχη τους. Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουν στην Αριστοτέλους; Τι περιμένουν; Να θρηνήσουμε νεκρούς;

 

Pin It