32ος Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας στον Πειραιά

antonakou vartzakeios

Τα έσοδα θα διατεθούν στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν»

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, απηύθυνε χαιρετισμό στη Συνέντευξη Τύπου για τον 32ο Βαρτζάκειο Δρόμο Υγείας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά.

Ο 32ος Βαρτζάκειος Δρόμος τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και τα έσοδα θα διατεθούν στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν».
Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 στον Πειραιά, με εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία Αλεξάνδρας.
Ο αγώνας των 2.000 μ. για αθλητές και μαθητές έως 16 ετών θα ξεκινήσει στις 09:00 και ο αγώνας των 14.000 μ. για ενήλικες στις 09.30.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στο Δημοτικό Θέατρο, εξέφρασε τη χαρά της για τη συνεχή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά, επισημαίνοντας ότι ο Σύλλογος συμμετέχει ενεργά σε αθλητικές αλλά και κοινωνικού περιεχομένου εκδηλώσεις. Tόνισε ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά κ. Σωτήρης Κάκιας και ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα κ. Θεόδωρος Κασσανής, αθλούνται καθημερινά, προσφέρουν στον τόπο τους και μοιράζονται τη χαρά και τα οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός.
Για τον Πρόεδρο του «Καλού Ποιμένα» κ. Ποιμενίδη και τη Διευθύντρια κα Κουζούμη, σημείωσε ότι είναι δύο άνθρωποι που επιτελούν ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο και ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται δίπλα τους και χαίρεται που τέτοιες πρωτοβουλίες στέλνουν το μήνυμα που ο «Καλός Ποιμένας» θέλει να δώσει στον κόσμο του Πειραιά.
Η κα Αντωνάκου κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στον αγώνα, νa ενισχύσει το έργο του «Καλού Ποιμένα», να περάσει όμορφα και να απολαύσει την υπέροχη ακτογραμμή του Πειραιά.
Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή, στα τέσσερα χρόνια διοίκησης, είχε ως μεγάλο στόχο να επαναφέρει μεγάλα αθλητικά γεγονότα στον Πειραιά, τα οποία να απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Το βασικό που πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά – όπως είπε - είναι ότι ο αθλητισμός δεν έχει όρια, ο μαζικός αθλητισμός «περνάει» μηνύματα και είναι εφόδιο για όλη τη ζωή και δεν πρέπει να αποκλείουμε ανθρώπους ανάλογα με την ηλικία τους.
«Έχω τη χαρά, εκεί που είναι τα γραφεία του Ο.Π.Α.Ν., να βλέπω καθημερινά ανθρώπους, που είναι χειμερινοί κολυμβητές ή αθλούνται στα γήπεδά μας, οι οποίοι είναι από 5 έως 85 χρονών. Θέλω να το δω αυτό, στον αγώνα την Κυριακή και είμαι σίγουρη ότι θα το δω. Θα περάσουμε όμορφα και θα «περάσουμε» πάρα πολλά μηνύματα», κατέληξε η κα Αντωνάκου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά κ. Σωτήρης Κάκιας, στην ομιλία του τόνισε ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας γίνεται στον Πειραιά, επιστρέφοντας εκεί που πραγματικά ανήκει, στον Πειραιά και τους Πειραιώτες. Ο κ. Κάκιας, επεσήμανε ότι όταν αποφασίστηκε πέρυσι να ξαναφέρουν στον Πειραιά τον αγώνα, η σκέψη του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ο αγώνας να αντιπροσωπεύει την πόλη και να είναι πραγματικά ένα σημείο αναφοράς για τον Πειραιά. Σ’ αυτή την προσπάθεια – πρόσθεσε- βρήκαν πολύ μεγάλο σύμμαχο, υποστηρικτή και βοηθό τον Δήμο Πειραιά. Μάλιστα – όπως είπε- ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, πέρυσι σε τοποθέτησή του είχε πει ότι δεν θα ήθελε του χρόνου, δηλ. φέτος, ο Δήμος να έχει μόνο την αιγίδα, αλλά να συμμετάσχει ενεργά. «Πραγματικά, φέτος το έκαναν πράξη όλες οι υπηρεσίες του Δήμου που άπτονται της βοήθειας αυτού του αγώνα. Γι αυτό τον λόγο ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά θέλει να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο, όπως και την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν», σημείωσε. Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Κάκιας, αναφερόμενος σε άλλες δραστηριότητες του Συλλόγου τόνισε ότι ο Σύλλογος είχε μια πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά όταν στις πλημμύρες στην Μάνδρα και στην πυρκαγιά στο Μάτι, τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα που μέσω του Δήμου έφθασαν στην Μάνδρα και στο Μάτι αντίστοιχα.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Kαλός Ποιμήν», Αντιεισαγγελέας Εφετών Πειραιά κ. Νικόλαος Ποιμενίδης, στον σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για τη συνεχή στήριξη στο έργο της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Kαλός Ποιμήν», καθώς και την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου για την αμέριστη υποστήριξη στα παιδιά του «Καλού Ποιμένα».