Ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει Δημήτρη Μαρκόπουλο

markopoulos karamanlis

Πολιτικός σεισμός στη Νίκαια

Ξεκάθαρο μήνυμα πρωτιάς στη Β’ Πειραιά όποτε κι αν γίνουν οι εθνικές εκλογές, στάλθηκε χθες από τα εγκαίνια των γραφείων της πρωτοβουλίας «Συμφωνία Πολιτών για τη Β’ Πειραιά» που ίδρυσε πριν από ένα χρόνο ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Πάνω από 600 άτομα όχι μόνο γέμισαν τους χώρους του γραφείου αλλά έκλεισαν και τον χώρο γύρω από την πλατεία Δαβάκη στο Περιβολάκι της Νίκαιας με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση της τροχαίας για να διευκολυνθούν οι παρευρισκόμενοι. Το ενδιαφέρον είναι πως μετά από πολλά χρόνια σε πολιτική συνάντηση παραβρέθηκαν για λογαριασμό προσώπου της Β’ Πειραιά μια σειρά πολιτικών στελεχών αιχμής, όπως ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών και βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, που ως γνωστό είναι στενός φίλος του Δημήτρη Μαρκόπουλου.

Ο Κώστας Καραμανλής έγινε δεκτός με επευφημίες από το παραβρισκόμενο πλήθος, το οποίο φωτογραφήθηκε και συζήτησε μαζί του ενώ στο σχετικό στιγμιότυπο που παρουσιάζουμε είναι μαζί με τον Δημήτρη Μαρκόπουλου και τη σύζυγο του Δέσποινα Μαγκανάρη Μαρκοπούλου.

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Μαρκόπουλος ξεκαθάρισε πως η Συμφωνία Πολιτών για τη Β’ Πειραιά αποτελεί μια δεξαμενή σκέψης με σκοπό τη στήριξη και τη συμμετοχή στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για αλλαγή στη χώρα και στη Β’ Πειραιά. Ο ίδιος υποστήριξε πως «η Β’ Πειραιά χρειάζεται αλλαγή, με δύναμη, τόλμη και αγώνα. Με συντριβή των παθογενειών ετών και με αλλαγή των μεθόδων εκείνων που έφεραν πίσω την περιοχή». Παράλληλα υπογράμμισε πως «οι έριδες του παρελθόντος και οι διχόνοιες αποτελούν μια κακή πολυτέλεια» προσθέτοντας ότι «ο καθένας οφείλει να εργαστεί και να αναλάβει την ευθύνη που μπορεί». «Στη Β’ Πειραιά μείναμε δυστυχώς πίσω. Όμως έχουμε πολλές δυνάμεις. Για την ακρίβεια δύναμη είναι η λαϊκή ψυχή μας, η λαϊκή καταγωγή μας, ο αυθεντικός λαϊκός λόγος και τρόπος σκέψης μας. Γιατί η Νέα Δημοκρατία την οποία και στηρίζουμε ανέκαθεν ήταν και παραμένει το μεγάλο και πραγματικό λαϊκό κόμμα της χώρας. Αυτή τη νέα δυναμική, αυτή την καλώς εννοούμενη λαϊκότητα πρεσβεύουμε. Τη λαϊκότητα και την αξία που μας οδηγούν στην αριστεία». Ο δημοσιογράφος ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών κι ως πρόεδρος της Συμφωνίας Πολιτών για τη Β’ Πειραιά κάλεσε σε ενότητα τους νέους αλλά και τους παλιότερους Πειραιώτες.

nikaia kosmos

Σημαντικές παρουσίες

Εκτός των άλλων στη συγκέντρωση παρέστη η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου Κυριάκου Μητσοτάκη και ξαδέλφη του Κατερίνα Ονουφριάδου με την οποία επίσης ο γνωστός δημοσιογράφος έχει προσωπική σχέση, ο τέως υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο τέως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος στη Β’ Αθηνών βόρειο τομέα Σάκης Ιωαννίδης, ο γνωστός από τις τηλεοπτικές του αναλύσεις για θέματα συντάξεων Νίκος Καλάκος, ο Πειραιώτης και πρώην δήμαρχος Πόρου Σπύρος Σπυρίδων, οι στρατηγοί Λάμπρος Τζουμης και Αντώνης Μυτιληνάκης, αλλά και οι δημοσιογράφοι Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Αντώνης Πανούτσος, ο οποίος μάλιστα θα είναι και υποψήφιος στη Β’ Αθηνών στον δυτικό τομέα.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης παρέστη, όπως επίσης το παρόν έδωσε η Δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάνου, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του νησιού Ειρήνη Μπινιάρη, ο Μιχάλης Τσιφάκης που έχει δώσει αγώνες για το εγχώριο καταναλωτικό κίνημα, ο υποψήφιος Δήμαρχος και τέως Δήμαρχος Σαλαμίνας Θανάσης Μακρής, ο επίσης υποψήφιος Δήμαρχος στο νησί Δημήτρης Ελευσινιώτης, ο αυτοδιοικητικός (τέως αντιδήμαρχος) και πολιτευτής με τη ΝΔ Γρηγόρης Καπετανάκης, ο τέως Δήμαρχος Κερατσινίου Φώτης Μελάς, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Παναγιώτης Διαλινάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης του Κερατσινίου Νίκος Πέτσας που επίσης κινείται για τη δημαρχεία της πόλης, ο Γιώργος Βάρος, οι αυτοδιοικητικοί Γιάννης Διάκος – Γιώτα Βοϊδονικόλα (υποψήφιοι δήμαρχοι και οι δύο σε Κορυδαλλό και Πέραμα), Πέτρος Καψοκόλης, Κώστας Κούβαρης, Γιάννης Τζιώτης, Κώστας Μαυρογιαννόπουλος, Μαρία Μαϊλλη, Γιώργος Ρίζος, Μιχάλης Ευθυμιάδης, Τρύφωνας Σταυρίδης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Δημοσθένης Σταματάτος, Θοδωρής Γραμματικόπουλος, Μιχάλης Νάνος, Φάνης Παχής, οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ Γιώργος Σίσκας και Δημήτρης ο γνωστός από τη θητεία του στον Τάσο Νεράντζη και τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο Γιώργος Ρηγόπουλος, οι πολιτευτές με τη Νέα Δημοκρατία που ανοικτά υποστηρίζουν τον Δημήτρη Μαρκόπουλο Χριστόφορος Δρακάτος και Ελένη Κριτσιδήμα, ο τέως πρόεδρος της Τοπικής ΝΔ στον Κορυδαλλό Γιάννης Πάχος, η Ελένη Διασάκου και η Λίλη Λισμάνη, ο Πέτρος Πελεκάνος, ο Λάκης Διακάτος, ο Γιώργος Βάλλης, Ανδρέας και Καίτη Σκαραμαγκά, ο Θόδωρος Μπαζάκος, ο Αργύρης Βασιλόπουλος από την ΕΛΑΣ, ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Κεφαλογιάννη Μάνος Χναρας, και ο Νίκος Κανακάκης (τρεις φορές υποψήφιος Δήμαρχος με τη ΝΔ σε Αμπελάκια Σελήνια). Ενδιαφέρον είχε επίσης η παρουσία του γνωστού αυτοδιοικητικού της Σαλαμίνας και φίλου της οικογένειας Μητσοτάκη Γρηγόρη Καπετανάκη που φέρεται να έχει σημαντικές πιθανότητες να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές και της Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη που επίσης έχει ακουστεί ως υποψήφια με τη ΝΔ (αν και πηγές μιλούν για κινητικότητα ως προς την υποψηφιότητα της στην Περιφέρεια Αττικής).

Παρόν έδωσε ο Γιάννης Σπυράκης Προέδρος του Συνδέσμου Προστασίας Περιβάλλοντος τ. Αντιδημάρχος Πειραιά, οι επιχειρηματίες Θοδωρής Πιτσιρίκος (πρόεδρος των βιομηχανιών του Σχιστού) Βασίλης Μπαρμπαγιάννης, Κώστας Αδαμόπουλος, Κώστας Κατσιβαρδάκος, Λάκης Κεχαγιάς, Δημήτρης Αποστόλου, Θοδωρής Λεμπέσης, Ποτόγλου Βασίλης, Βίκυ Αθανασοπούλου, οι Χρήστος και Βασίλης Τσαμπαθώνης, η Ρούλα Κουλούρη ενώ ήταν και ο γνωστός Πειραιώτης αξιωματικός της αστυνομίας και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Λάζαρος Γκλεζάκος.

markopoulos 151018

Επίσης ιδιαίτερα συγκινητική σύμφωνα με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο ήταν και η παρουσία της χήρας του τέως βουλευτή της ΝΔ στη Β’ Πειραιά Φώτη Χρηματόπουλου, Σταματίνας Χρηματοπούλου που τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως τον τόνο έδωσαν οι στενοί συνεργάτες του Δημήτρη Μαρκόπουλου στο think tank που έχει δημιουργήσει και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει για την περιφέρεια κυρία Τζένη Γεωργαντζέλη (τέως πρόεδρος ΝΟΔΕ Β’ Πειραιά, πρωτοβουλία Συμφωνία Πολιτών για τη Β’ Πειραιά), ο γνωστός πολιτικός και επί σειρά ετών υποψήφιος Δήμαρχος Κορυδαλλού με βαρύνοντα πάντα ρόλο στα τοπικά πράγματα της ΝΔ Κώστας Νικητόπουλος που στηρίζει ενεργά τον αρχισυντάκτη του Πρώτου Θέματος, η πρόεδρος του Συλλόγου Φοίβος Καμινίων Πειραιά Δήμητρα Γκλεζάκου που έχει αναλάβει την οργάνωση του γραφείου της Πρωτοβουλίας, ο γνωστός Πειραιώτης ΟΝΝΕΔίτης Νίκος Ζαχαρόπουλος καθώς και η πρόεδρος της ΔΑΚΕ νοσοκομείου Μεταξά κα. Νατάσα Χαραλάμπους. Επίσης δίπλα στον γνωστό δημοσιογράφο βρίσκεται ο γνωστός γιατρός του ΟΛΠ Μπάμπης Ρέππας, ο δυναμικός γιος του και φερόμενος ως υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές Πάρης Ρέππας μαζί με τον Γιάννη Καλύβα από τον Κορυδαλλό, ο τέως γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ και περιφερειάρχης Κρήτης Χρόνης Ινιωτάκης κ.α.

Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη το επιτελείο του Γιάννη Τραγάκη επιδιώκει να απαντήσει στη μεγάλη συγκέντρωση του Δημήτρη Μαρκόπουλου με αντισυγκέντρωση στις 31 Οκτωβρίου αν και δεν είναι σίγουρο κατά πόσο ο 76χρονος βουλευτής θα είναι τελικά υποψήφιος. Πηγές αναφέρουν πως ο ίδιος θα ανακοινώσει μεταξύ άλλων την πρόθεση του να είναι ξανά υποψήφιος, αναιρώντας τη δήλωση αποχώρησης για λόγους ηλικίας που είχε κάνει γίνει πέρυσι. Το γεγονός πως ο γιος του Παναγιώτης Τραγάκης κόπηκε από τα ψηφοδέλτια λόγω της βεβιασμένης και χωρίς προσυνεννόηση ανακοίνωσης του πατέρα του από την εφημερίδα Παραπολιτικά, φαίνεται να οδηγεί τον γηραίο πολιτικό στην επιλογή να είναι ξανά υποψήφιος αθετώντας το λόγο του με σκοπό να κρατήσει τη βουλευτική έδρα «ζεστή» για τον υιό του.

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ