ΕΣΠ : Έχετε ιστορική ευθύνη κύριοι υπουργοί!

louketo magaziou

Με επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς καταγράφει τη δραματική κατάσταση της αγοράς και απαιτεί από τους αρμόδιους υπουργούς άμμεσες κινήσεις για την επίτευξη συμφωνίας και την ομαλοποίηση της οικονομίας. Ακολουθέι η επιστολή:

Δραματικές στιγμές ζουν πλέον οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα του Πειραιά, καθώς από πρόσφατες μετρήσεις κατά την διάρκεια της Μ.Εβδομάδας, αλλά και των πρώτων εργάσιμων ημερών μετά το Πάσχα, καταγράφεται περαιτέρω πτώση των πωλήσεων σε ποσοστό άνω του 20% συγκριτικά με το αντίστοιχο, πολύ κακό για την αγορά, περσινό διάστημα.
Μας ανησυχεί ιδιαίτερα, που σε ένα τοπίο με ανύπαρκτη ρευστότητα, υψηλότατη ανεργία, «αφυδατωμένο» τραπεζικό σύστημα και ιδιωτικά χρέη σε επίπεδα ρεκόρ, οι λιγοστές ελπίδες για ανάκαμψη εναποτίθενται επανειλημμένα στην πολυαναμενόμενη επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους μας, που όμως αναβάλλεται από συνεδρίαση σε συνεδρίαση του Εuro group.
Μας δίνεται η εντύπωση, ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί δεν δείχνουν να βιάζονται. Νομοθετικές ρυθμίσεις που θεωρούμε επείγουσες, αλλά και απλά διαδικαστικά θέματα τα οποία απαιτούν υπογραφές Υπουργών, Γενικών Γραμματέων, αλλά και της Περιφερειακής Διοίκησης, αργούν χαρακτηριστικά.
Η Αγορά δεν μπορεί να αντέξει ούτε μια ώρα κωλυσιεργίας. Ακόμα και οι τελευταίες αντοχές μας δείχνουν να εξαντλούνται και μαζί με αυτές η οποιαδήποτε ικανότητα συνεισφοράς των επιχειρήσεων και των πολιτών της χώρας στα δημόσια έσοδα. Οι εξαγγελίες πρέπει επιτέλους να γίνουν πράξη.
Έχετε ευθύνη κύριοι Υπουργοί να επισπεύσετε τις διαδικασίες, να διαπραγματευτείτε, να βάλετε και να δεχτείτε όρους, διότι για την επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας υπάρχουν κανόνες και από τις δυο πλευρές.
Η Αγορά κινδυνεύει να μηδενίσει και μαζί κινδυνεύουν να μηδενιστούν και οι μηχανισμοί εκείνοι που θα μπορούσαν να στηρίξουν την εγχώρια ανάπτυξη και δεν είναι άλλοι από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που ιστορικά πάντα «έσερναν το χορό» στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

eep logo