Τρία χρόνια «παγωμένη» η ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού

eidiko sxoleio3

Στ. Κασιμάτης : Αδικαιολόγητη καθυστέρηση και πλήρη αδιαφορία για την ειδική αγωγή

 

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση και πλήρη αδιαφορία για την ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού καταλογίζει στην εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Πρόκειται για το νέο σύγχρονο διδακτήριο που πρόκειται να στεγάσει το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό της Ειδικής Αγωγής, η κατασκευή του οποίου έχει σταματήσει εδώ και τρία χρόνια. Το νέο κτίριο έχει κατασκευασθεί κατά 70% και απομένουν οι εργασίες για την ολοκλήρωσή του.
Όπως καταγγέλλει ο Δήμαρχος, εδώ και ένα χρόνο η εταιρεία αδιαφορεί και δεν στέλνει τα στοιχεία, που είναι απαραίτητα για την επαναδημοπράτηση του έργου στη Διαχειριστική Αρχή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το έργο έπρεπε να είχε δημοπρατηθεί από τον περασμένο Απρίλιο και πέντε μήνες μετά δεν έχει ξεκινήσει καν η σχετική διαδικασία.
Η κατασκευή του σχολείου χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και σταμάτησε, λόγω διάλυσης της σύμβασης, με ευθύνη του τότε ΟΣΚ. Παρά το γεγονός, ότι η διοίκηση της ΚΤΥΠ Α.Ε έχει επανειλημμένα δεσμευθεί στον Δήμαρχο, στην διεύθυνση του σχολείου και στην Ένωση Συλλόγων Γονέων ότι το νέο κτίριο θα προχωρήσει, καθυστερεί προκλητικά.

«Είναι απαράδεκτο ένα έργο στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, να αντιμετωπίζεται με τόση αδιαφορία. Είμαστε αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς τους, που δίνουν σκληρή καθημερινή μάχη, τις σύγχρονες συνθήκες εκπαίδευσης που δικαιούνται. Δεν θα επιτρέψουμε άλλες καθυστερήσεις σε βάρος δεκάδων οικογενειών» αναφέρει ο Σταύρος Κασιμάτης.

Να σημειωθεί ότι, το Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού φιλοξενείται από το 2002 σε λυόμενες αίθουσες, αφού το κτίριο που στεγαζόταν, επλήγη από τον σεισμό του 1999.

eep logo