Χαιρετισμός Γ.Μώραλη στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγόρων

moralis synedrio dikhgoron

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και απηύθυνε χαιρετισμό στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και το Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί αύριο, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, τόνισε ότι αποτελεί χαρά και τιμή η φιλοξενία του 9ου συνεδρίου της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, για πρώτη φορά στην πόλη του Πειραιά και μάλιστα σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης και με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, με πλούσια θεματολογία.

Ο κ. Μώραλης αναφερόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης τόνισε: «Τα δικαστήρια στον Πειραιά είναι ακατάλληλα για τους δικαστές, για τους δικηγόρους, για τους δικαστικούς υπαλλήλους, για τους πολίτες και σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν αυτά τα κτήρια, σε όλους όσοι συμβάλλουν ώστε να αποδοθεί η δικαιοσύνη».
Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτο μια προσωρινή μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά να κρατάει δεκαετίες και επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή, τον Αύγουστο του 2014, λίγο πριν αναλάβει τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, συναντήθηκε γι αυτό το θέμα με τον τότε Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου.
«Έκτοτε ο Δήμος Πειραιά έχει ολοκληρώσει με γρήγορους ρυθμούς όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες. Ό,τι έπρεπε να κάνουμε, το έχουμε κάνει», σημείωσε ο κ. Μώραλης. Επεσήμανε ότι, δυστυχώς υπάρχει μία τρομακτική και ανεξήγητη καθυστέρηση στο θέμα των δικαστηρίων από την κεντρική διοίκηση. Απευθυνόμενος στην Ένωση, ζήτησε τη δική της συστοίχιση, τονίζοντας πως έχει βοηθήσει τη Δημοτική Αρχή στη «μάχη» που δίνει για τη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά.
Χαρακτήρισε «απαράδεκτο» στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, σε μια μεγάλη πόλη όπως ο Πειραιάς που διέρχονται εκατομμύρια κόσμου, που υπάρχει το ανοιχτό θέμα των ναυτικών δικαστηρίων, να μην έχει γίνει σχεδόν το παραμικρό βήμα τέσσερα χρόνια τώρα, για να προχωρήσει η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά στο κτήριο της πρώην Ραλλείου. «Αυτό δεν μας τιμά, παρόλο που εμείς έχουμε κάνει τη δουλειά μας», επεσήμανε ο Δήμαρχος. Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε πως η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά είναι ένα φλέγον θέμα για την πόλη και επεσήμανε πως είναι καλό να υπάρχει πλήρης ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων. «Να δούμε πως μπορείτε κι εσείς να συμβάλλετε σε αυτό τον αγώνα που δίνουμε για να αποκτήσει ο Πειραιάς τα δικαστήρια που αξίζουν και στην πόλη, αλλά και σε αυτούς που απονέμουν τη δικαιοσύνη», σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Δήμαρχο Πειραιά, προσφέροντάς του μια ασημένια εικόνα της Παναγίας.

Ο κ. Μώραλης, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Ένωση υπογράμμισε ότι έχει καλή συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης.
«Και με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, αλλά και με το Πανεπιστήμιο της πόλης που είναι οι συνδιοργανωτές του συνεδρίου έχουμε μια καλή συνεργασία. Πιστεύω πως είναι η εποχή των συνεργασιών. Θεωρώ πως η Δημοτική Αρχή πρέπει να συνεργάζεται με το μεγάλο Πανεπιστήμιο της πόλης και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος καθώς και να συνεργάζεται με επιστημονικούς ή με άλλους φορείς της πόλης. Το πράττουμε αυτό, είτε με τις συμφωνίες μας είτε με τις διαφωνίες μας, συνθέτουμε πράγματα και προχωράμε», κατέληξε ο κ. Μώραλης, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο συνέδριο.

Σημειώνεται ότι στη θεματική ενότητα για το Δικαστικό Μέγαρο, ομιλήτρια θα είναι αύριο Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, η Αντιδήμαρχος και νομικός κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, η οποία είναι και στην επιτροπή που σύστησε η Δημοτική Αρχή, πριν από δύο χρόνια με το Υπουργείο για να παρακολουθούν το θέμα της μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων Πειραιά.

Στην έναρξη του συνεδρίου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά ψυχαγώγησε τους παρευρισκόμενους, παίζοντας γνώριμες μελωδίες.

 

eep logo