Ξεκινούν και πάλι τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης σε Κερατσίνι- Δραπετσώνα

kentra dia viou mathisis

Απευθύνονται σε ενήλικες ανέργους και εργαζόμενους - Μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και συμμετοχή

 

Υπεγράφη σήμερα από τον δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, η Προγραμματική Σύμβαση για την Πράξη «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης».

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η οργάνωση προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, μέσω των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου, προγράμματα τα οποία θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και θα υπάρχει εκτενέστερη ενημέρωση γι’ αυτά, καθώς και για την περίοδο εγγραφών.

Τα εν λόγω προγράμματα που είχαν διακοπεί τα τελευταία χρόνια και πρόκειται να επαναλειτουργήσουν, απευθύνονται σε ενήλικες ανέργους και εργαζόμενους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής νέους, φοιτητές κ.λπ., με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.

Κεντρικός στόχος των Κ.Δ.Β.Μ. αποτελεί η καλλιέργεια και ανάπτυξη των βασικών ικανοτήτων διά βίου μάθησης (π.χ. επικοινωνία σε ξένες γλώσσες, μαθητική ικανότητα, ψηφιακή ικανότητα, κοινωνικές δεξιότητες και ικανότητες, επιχειρηματικότητα κ.λπ.).

eep logo