Στον αγώνα της ανακύκλωσης και η Περιφέρεια Πειραιά

anakyklosh xarti

11,5 τόνοι χαρτί στο τμήμα διαλογής

 

Με 11,5 τόνους χαρτιού η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά κάνει πράξη την προσπάθεια προώθησης, διεύρυνσης και διάδοσης της ανακύκλωσης. Το προς ανακύκλωση χάρτινο υλικό παραλήφθηκε από το Τμήμα Διαλογής στην Πηγή της Διεύθυνσης Αναστήλωσης του ΕΔΣΝΑ. Πρόκειται για μια σημαντική ποσότητα χαρτιού που αποδεικνύει τις σημαντικές δυνατότητες που υπάρχουν στο χώρο της Αυτοδιοίκησης στον τομέα της ανακύκλωσης.

Το επόμενο διάστημα η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά θα τοποθετήσει ειδικούς κάδους ανακύκλωσης χαρτιού στα γραφεία, συμμετέχοντας ενεργά στο πρόγραμμα που υλοποιεί ο ΕΔΣΝΑ. Το άχρηστο χάρτινο υλικό παραλήφθηκε από αποθήκες και γραφειακούς χώρους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 25/7/2018

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Γ. Γαβρίλης με δήλωσή του, ευχαριστεί τον ΕΔΣΝΑ για την ανταπόκριση και τη συνεργασία και σημειώνει ότι "η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού αποτελεί συνειδητή επιλογή που θέλει να καταγράψει την αποφασιστικότητα της Περιφέρειας στην υλοποίηση μιας νέας αντίληψης στη διαχείριση των πάσης φύσεως απορριμμάτων και αποβλήτων. Με τη δύναμη του παραδείγματος θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους πολίτες και τους επαγγελματίες να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της βιωσιμότητας των πόλεών μας. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί συνιστά προτεραιότητα και στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε με πρωτοβουλίες και δράσεις σε κάθε κατεύθυνση".