Δήμος Πειραιά: Η αντιπολίτευση «φρενάρει» την ανάπτυξη!

mikrolimano

Μικροκομματική «βόμβα» στην ανάπλαση του Τουρκολίμανου


Σε έναν συνειδητό «εμπρησμό» της όποιας προοπτικής του Πειραιά φαίνεται να προχωρά (κυρίως) η δημοτική αντιπολίτευση στον δήμο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Μόλις 4 από τους 19 (!) δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας παρέστησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Αυγούστου, με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό και με την απουσία 8 συμβούλων της πλειοψηφίας (παρόντες ήταν 19 στους 27) να μην σημειωθεί απαρτία και να αναβληθεί η συνεδρίαση.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκαλεί αλγεινή εντύπωση, αφού σύμφωνα με κύκλους που πρόσκεινται στον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη εδώ και πολύ καιρό κι ως εκ τούτου το καλοκαίρι δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία για την απουσία των δημοτικών συμβούλων. Πολύ δε περισσότερο, σημείωναν οι ίδιοι κύκλοι, που η συνεδρίαση μόνο διεκπεραιωτική δεν μπορούσε να θεωρηθεί.
Το Δημοτικό Συμβούλιο επρόκειτο, εκτός των άλλων, να συζητήσει και να εγκρίνει την μελέτη ανάπλασης του Τουρκολίμανου. Έργου 5,7 εκατομμυρίων ευρώ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω ΟΧΕ από την Περιφέρεια!

Το ερώτημα που τίθεται όθεν, κατέληγαν συνομιλητές του Γ. Μώραλη, είναι αν εν όψει της προεκλογικής περιόδου στην οποία εκ των πραγμάτων έχουμε μπει (οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν τον ερχόμενο Μάιο) η αντιπολίτευση του Δήμου Πειραιά επιλέγει για χάρη μικροπολιτικών – μικροπαραταξιακών κερδών να δυναμιτίσει την αναπτυξιακή πορεία της πόλης. Στοιχείο της οποίας οπωσδήποτε είναι η ανάπλαση ίσως της πιο γνωστής – τουριστικής περιοχής του Πειραιά.

eep logo