Αίτηση για το ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος

metrites reumatos

Στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού

 

Αίτηση στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού για την χορήγηση εφάπαξ ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ρεύματος, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν καταναλωτές που έχουν αποσυνδεθεί από το ρεύμα, λόγω υψηλών οφειλών και έχουν χαμηλό εισόδημα. Η δυνατότητα παρατείνεται για όσους έχουν αποσυνδεθεί από το ρεύμα έως τις 30 Ιουνίου 2018, σύμφωνα με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος (ΦΕΚ 2752/2018) και μπορούν να διεκδικήσουν βοήθημα για κάλυψη του συνόλου ή μέρους της οφειλής.

Οι αιτήσεις θα ελεγχθούν από Επιτροπή που συστάθηκε και στην οποία συμμετέχουν ως εκπρόσωπος του Δήμου η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ελευθερία Κωτσίδου και εκπρόσωποι του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε) και της ΔΕΗ.
Η κατάθεση αιτήσεων γίνεται στο Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Κορυδαλλού (Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου, 2ος όροφος) και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν τα εξής δικαιολογητικά:
α) δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
β) δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της.
γ) εκκαθαριστικό του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
δ) πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.I.A.) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
ε) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
στ) γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω.
ζ) βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ' οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης, απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2132129330.

eep logo