Παρουσίαση στρατηγικής για τη γαλάζια ανάπτυξη 2018-2024 του Δήμου Πειραιά

dp 455678

Σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Κίνα

 

Μαθητές, καθηγητές και συνοδοί από την Κίνα, που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του διεθνούς επιμορφωτικού προγράμματος «Project Agora Junior Fellows» του Iδρύματος Παπανδρέου, επισκέφθηκαν τον Oργανισμό Bluegrowth του Δήμου Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Bluegrowth, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, παρουσίασε τη στρατηγική για τη Γαλάζια Ανάπτυξη 2018-2024 του Δήμου Πειραιά, που αφορά στην ενίσχυση της νεοφυούς θαλάσσιας επιχειρηματικότητας. Παράλληλα ενημερώθηκαν για το νευραλγικό ρόλο του Πειραιά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

dp 3442

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν επίσης το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος και τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.

Ο Π.Κόκκαλης, σε δήλωσή του τόνισε, πως είχε τη χαρά να παρουσιάσει στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς την πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά για τη γαλάζια οικονομία και επιχειρηματικότητα. «Το «BlueGrowth» είναι μια εξωστρεφής διαδικασία, που αναδεικνύει έξυπνες ιδέες στο πεδίο της γαλάζιας οικονομίας», υπογράμμισε ο κ. Κόκκαλης, λέγοντας πως η στρατηγική του Δήμου Πειραιά για τη γαλάζια ανάπτυξη, έχει διακριθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό. «Είναι ευχάριστο να παρουσιάζουμε έναν επιτυχημένο θεσμό με επίκεντρο τη γαλάζια οικονομία. Οι επισκέπτες μας από την Κίνα, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τον καινοτόμο διαγωνισμό «BlueGrowth» και τα πολλαπλά οφέλη του στον τομέα της γαλάζιας επιχειρηματικότητας. Επιπλέον ενημερώθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης μας η γαλάζια οικονομία» σημείωσε ο κ. Πέτρος Κόκκαλης.

 

eep logo