Δωρεάν συμμετοχή 1.000 μαθητών στο 4ο Piraeus Sports Camp

wearepiraeus

Για τέταρτη χρονιά στον Πειραιά από τον ΟΠΑΝ - Με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός

 

Περισσότεροι από 1.000 μαθητές Δημοτικών σχολείων της πόλης μας, συμμετέχουν δωρεάν στο Piraeus Sports Camp, το οποίο διεξάγεται για τέταρτη χρονιά στην πόλη μας, από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Πρόεδρος του Ο.Π.ΑΝ. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, παρευρέθηκαν στα Βοτσαλάκια και στο Κλειστό Γυμναστήριο «Π. Σαλπέας», όπου πραγματοποιούνται αθλητικές δραστηριότητες του Piraeus Sports Camp και απένειμαν τα διπλώματα συμμετοχής στους μαθητές.
Σημειώνεται πως στα τέσσερα χρόνια διεξαγωγής του Piraeus Sports Camp έχουν αθληθεί περισσότερα από 4.000 παιδιά.

Το 4ο Piraeus Sports Camp διεξήχθη σε τέσσερις περιόδους, σε πέντε κέντρα του Δήμου Πειραιά, σε όλες σχεδόν τις Δημοτικές Κοινότητες.
Τα παιδιά συμμετείχαν σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, ποδόσφαιρο σάλας, βόλεϊ, καθώς και σε παιδαγωγικά προγράμματα. Τη διεξαγωγή των αθλημάτων του Piraeus Sports Camp έχουν αναλάβει προπονητές των ακαδημιών του Ολυμπιακού.
Το 4ο Piraeus Sports Camp ολοκληρώνεται την Παρασκευή 13 Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το Piraeus Sports Camp, πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά στον Πειραιά. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Δήμος Πειραιά παρέχει αθλητικές δραστηριότητες σε 1.000 μαθητές της πόλης εντελώς δωρεάν. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για την προσφορά τους στο Δήμο και στα παιδιά του Δήμου Πειραιά, καθώς όπως τόνισε, δεν ήταν εύκολο να υλοποιηθεί αυτό το αθλητικό πρόγραμμα χωρίς τη στήριξη τους. Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι το Piraeus Sports Camp περιλαμβάνει πολλά αθλήματα και διεξάγεται σε πέντε σημεία στην πόλη, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι δημότες: στα Καμίνια, στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Π. Σαλπέας», στα Σχολεία Τζαβέλα και στα Βοτσαλάκια. Χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία του Δήμου και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, να διεξάγεται κάθε χρόνο το Piraeus Sports Camp καθώς όπως ανέφερε, χαίρονται τα παιδιά και οι γονείς.
Επιπλέον ο Δήμαρχος Πειραιά, δήλωσε, ότι επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής, είναι το Piraeus Sports Camp κάθε χρόνο να εμπλουτίζεται με περισσότερα αθλήματα και περιόδους, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να μπορούν να απασχολούνται το καλοκαίρι, ειδικά όταν οι γονείς εργάζονται και αναζητούν μια δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά τους. Καταλήγοντας σημείωσε, «ότι μια δωρεάν απασχόληση αυτού του επιπέδου, σε καλά γήπεδα, με καλούς προπονητές από τον Ολυμπιακό, είναι κάτι που δεν το βρίσκεις εύκολα». Τέλος, εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με το Δίκτυο Σχολών του Ολυμπιακού και με τον Διευθυντή κ. Βασίλη Νάνο.

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της, επεσήμανε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που ο Δήμος Πειραιά φιλοξενεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ο.Π.Α.Ν. για τέταρτη χρονιά, 1.000 μαθητές εντελώς δωρεάν με τη βοήθεια και τη συνδρομή της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. «Φέτος οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τα παιδιά μας να αθλούνται, να χαμογελούν. Βελτιωνόμαστε και εμείς σε κάθε διοργάνωση και του χρόνου θα είμαστε ξανά εδώ, να φιλοξενήσουμε πάλι τα παιδιά μας», υπογράμμισε η κα Αντωνάκου, τονίζοντας παράλληλα πως το πιο σημαντικό μέλημα είναι να έρθουν τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό, να ζουν όμορφες στιγμές και να απασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες. Επιπλέον επεσήμανε πως το Piraeus Sports Camp προσφέρει μια ευχάριστη διέξοδο και στους γονείς, καθώς τα παιδιά τους απασχολούνται δημιουργικά.

Ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Νάνος, σε δήλωσή του, σημείωσε πως το Piraeus Sports Camp είναι μια σπουδαία παροχή από τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για τους δημότες και τα παιδιά του Πειραιά. «Τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, περισσότερα από 4.000 παιδιά επιλέγουν τα Sports Camp του Δήμου Πειραιά. Είναι μια σημαντική παροχή προς τους γονείς, οι οποίοι ψάχνουν ένα αθλητικό πρόγραμμα για τα παιδιά τους πριν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Θέλουμε τα παιδιά να περνούν ευχάριστα και φυσικά να τους παρέχουμε μια δημιουργική απασχόληση αυτή την περίοδο», τόνισε ο κ. Νάνος.

eep logo