«Διακοπές στην πόλη μου» στον Κορυδαλλό

diakopes stin polh korydallos

Ολοκληρώνεται με επιτυχία το θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης

Ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης «Διακοπές στην πόλη μου», που οργάνωσε και φέτος ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού. Συνολικά πήραν μέρος 300 παιδιά, 6 έως 12 ετών, τα οποία για 4 εβδομάδες μέσα από ένα πολυεπίπεδο βιωματικό πρόγραμμα με αθλητικές δραστηριότητες, εικαστικά, θεατρική αγωγή, σκάκι, κινηματογράφο, κολύμπι, παιδαγωγικές δράσεις, πολλές πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, πέρασαν χαρούμενα και δημιουργικά τον πρώτο μήνα των θερινών τους διακοπών.

Τη χαρά και την ικανοποίηση του για την μεγάλη ανταπόκριση και την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι γονείς στον Δήμο Κορυδαλλού και στον Οργανισμό, εξέφρασε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, υπογραμμίζοντας ότι «κάθε χρόνο το πρόγραμμα εμπλουτίζεται και ανανεώνεται, ώστε να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών και να συνεχίζει να προσφέρει διέξοδο στους γονείς, ιδιαίτερα στους εργαζόμενους».

Το φετινό πρόγραμμα ήταν αφιερωμένο στη σημασία της καλής διατροφής, ενώ δεν έλειψαν δράσεις για την ασφαλή περιήγηση στο Διαδίκτυο, γνωριμία με αθλήματα, όπως το τέννις και το τάε κβο ντο, καθώς και θαλάσσια μπάνια, αλλά και κολύμβηση στο κλειστό του ΟΑΚΑ με την επίβλεψη έμπειρων καθηγητών Φυσικής Αγωγής, παρουσία ναυαγοσώστη και γιατρού. Τέλος, για μια ακόμα χρονιά πραγματοποιήθηκε προληπτικός οδοντο-στοματολογικός έλεγχος σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά με την εθελοντική προσφορά γιατρών του και την κινητή μονάδα του Χαμόγελου του Παιδιού.

Το πρόγραμμα και φέτος υλοποιήθηκε στο 1ο, 6ο και 9ο Δημοτικό με την συνεργασία, την εμπειρία και την ασφάλεια που εγγυώνται οι συνεργάτες του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου, καθηγητές φυσικής αγωγής, εικαστικοί, θεατρολόγοι, παιδαγω-γοί, ειδικοί πληροφορικής, καθώς και η διατροφολόγος της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου.