Π.Ε.Σ.: Συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής για την επιχειρηματική ανάπτυξη

evep dourou

Ο νέος θεσμός υποστηρίζει τους μικρομεσαίους, την ενίσχυση της καινοτομίας, την αύξηση της απασχόλησης και τις τοπικές αγορές

Με βασικό στόχο τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της καινοτομίας, την αύξηση της απασχόλησης και την αναζωογόνηση των τοπικών αγορών της Περιφέρειας Αττικής, ανακοινώθηκε επίσημα η συνεργασία του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής με την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της δεύτερης Συνεδρίασης του νεοσύστατου Περιφερειακού Επιμελητηριακού Οργάνου, την οποία τίμησε με την παρουσία της η Περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρ. Δούρου, καθώς επίσης και οι κ. κ. Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Πειραιώς, Γ. Γαβρίλης, Π.Ε. Νήσων, κ. Π. Χατζηπέρος και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ε. Κυπριανίδου, την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π.

Μεταξύ των θεμάτων ήταν ο Κανονισμός Λειτουργίας του ΠΕΣ Αττικής και το λογότυπό του, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στα πλεονεκτήματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», με τίτλο «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου».

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, χαιρετίζοντας το νέο θεσμό του Π.Ε.Σ. Αττικής, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της ανάπτυξης συνεργειών των Επιμελητηρίων με την Περιφέρεια και δήλωσε τη στήριξή της σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα. Επίσης, ανέπτυξε τις ενεργές προσκλήσεις του Π.Ε.Π. Αττικής, οι οποίες επισυνάπτονται.

Ο Πρόεδρος του Π.Ε.Σ. Αττικής και Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, επισήμανε στον χαιρετισμό του:
«…Ανέκαθεν, πίστευα πως οι Περιφέρειες και κυρίως η Περιφέρεια Αττικής μπορούν να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στην ανάσχεση της αποδιάρθρωσης του παραγωγικού ιστού, που υπέστη η χώρα μας. Όπως επίσης και στη δημιουργία ενός νέου ελκυστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος από πλευράς διαδικασιών ίδρυσης, λειτουργίας και υποστήριξης επιχειρήσεων. Με πρώτο στόχο τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της καινοτομίας και την αναζωογόνηση των τοπικών αγορών της Περιφέρειας Αττικής, προσδοκώ, ως ο πρώτος Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, να αναπτύξουμε μία γόνιμη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής…».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε., κ. Κ. Μίχαλος, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, ως Αντιπρόεδροι του Π.Ε.Σ. Αττικής, κ. κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, Ι. Βουτσινάς, Α. Μιχάλαρος τοποθετήθηκαν, καταδεικνύοντας τις δυνατότητες επιχειρηματικής ανάπτυξης, που μπορούν να προωθηθούν μέσα από τις δράσεις των Επιμελητηρίων, αλλά και τη λειτουργία του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου.
Η συνεδρίαση διεξήχθη και ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος, ενώ εκφράστηκε η βούληση όλων για περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργατικότητας, με σαφείς στόχους και κυρίως αποτελεσματικότητα