Κυβερνητική ολιγωρία απειλεί τον Πειραιά

dhmarxeio peiraia

Είναι απίστευτο, αλλά η μη υπογραφή μιας απλής ΚΥΑ (Κοινής Υπουργικής Απόφασης) και η μη δημοσίευσή της εδώ και τρεις μήνες (!) απειλεί να πνίξει στα σκουπίδια τον Πειραιά, γυρίζοντάς μας πίσω σε εποχές της προ-προηγούμενης δημοτικής περιόδου, που όλοι στο Λιμάνι θέλουν να ξεχάσουν.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Portnet, η δημοτική Αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, έχει αναλάβει μια εκστρατεία ενημέρωσης αρμόδιων υπουργών, στους οποίους εφιστά τον υπαρκτό κίνδυνο.

Το αξιοπερίεργο μάλιστα είναι, ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ, που αφορά την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και εκκρεμεί από τον Δεκέμβριο (!) θα μπορούσε πολύ εύκολα να υπογραφεί καθότι ο προϋπολογισμός του δήμου Πειραιά, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, είναι πλεονασματικός οπότε δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια για την αναμόρφωσή του.

Η μη υπογραφή της ΚΥΑ πάντως, «δένει» τα χέρια του Γ.Μώραλη, καθώς δεν μπορεί να προσλάβει εργάτες καθαριότητας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας, ενώ παράγοντες που γνωρίζουν καλά τον χώρο, εκτιμούν ότι το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων στον Πειραιά κινείται πλέον στα όριά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Portnet, ο Δήμαρχος Πειραιά έχει επιλέξει προς το παρόν να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην φανεί ότι αντιπολιτεύεται τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι εύλογο ότι αν παρά τις προσωπικές του παρεμβάσεις σε κορυφαίους υπουργούς δεν υπογραφεί τις επόμενες μέρες η περίφημη ΚΥΑ, τότε θα δημοσίοποιήσει το πρόβλημα.

Pin It

eep logo