Δυο νέα ΚΔΑΠ στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

kdap nikaia

Στήριξη στις οικογένειες με τη δωρεάν απογευματινή απασχόληση των παιδιών

Στη σύσταση δυο νέων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών- ΚΔΑΠ προχωρά ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη προκειμένου να καλύψει τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό οικογενειών που έχουν ανάγκη το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η δημοτική ενότητα Νίκαιας αποκτά για πρώτη φορά ΚΔΑΠ που θα λειτουργήσει στο 5ο Δημοτικό σχολείο Νίκαιας (Αμυραδάκη &Ιωνίας) και στο Αγ.Ι. Ρέντη θα λειτουργήσει στο 1ο Δημοτικό (Αγ.Ι Ρέντη 18) .

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα από 1500 παιδιά, έχοντας στηρίξει τις οικογένειες με τη δωρεάν απογευματινή απασχόληση αλλά και την πρωινή λειτουργία κατά την καλοκαιρινή περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά, επεκτείνει αυτή την κοινωνική παροχή.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το πρώτο ΚΔΑΠ ξεκίνησε τη λειτουργία του στον Δήμο μας πριν από 12 χρόνια, στην οδό Θεμιστοκλέους 7, στο κέντρο του Ρέντη με στόχο την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και την εξυπηρέτηση των γονιών. Αν και η εποχή είναι ιδιαίτερα δύσκολη, εξακολουθούμε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι σε θέματα παιδιού και δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μια πραγματική υπερπροσπάθεια προκειμένου το πρόγραμμα ΚΔΑΠ να επεκταθεί. Έχουμε αποδείξει αυτά τα χρόνια ότι βασική προτεραιότητα των δράσεών μας είναι τα παιδιά και οι ανάγκες τους. Το εκπαιδευτικό προσωπικό της Δημοτικής Επιχείρησης Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, το οποίο απαρτίζεται από έμπειρους παιδαγωγούς, μουσικούς, ζωγράφους, εικαστικούς και γυμναστές, σχεδίασε ένα πρόγραμμα ανάλογο με τις ηλικίες των παιδιών και τα ενδιαφέροντά τους μέσα από το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα, παίρνοντας ποικίλα ερεθίσματα, να εκφραστούν πολύπλευρα, με στόχο την άθληση, τη δημιουργική μάθηση, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία τους».

Τα ΚΔΑΠ απευθύνονται σε παιδιά –ηλικίας νηπιαγωγείου έως και 12 ετών, χωρισμένα στις αντίστοιχες ηλικιακές ομάδες. Πιο συγκεκριμένα λειτουργούν τα εξής τμήματα : Ορχήστρας Orff – «Ορχήστρα των Ανέμων», bodymusic (μουσική σώματος), φλογέρας, Μουσικής Δισκοθήκης, γυμναστικής-pilates, χορών, πινκ-πονκ, θεατρικού παιχνιδιού, εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ιστορίας Τέχνης, χορωδίας, λογοτεχνίας, γλωσσικών ασκήσεων (ορθογραφία, λεξιλόγιο), χειροτεχνίας με ράψιμο, πλεκτική, υφαντική.

Οι ώρες λειτουργίας των ΚΔΑΠ ποικίλλουν: Στο ΚΔΑΠ της Θεμιστοκλέους δημιουργούνται δυο βάρδιες : 13.30-17.30 & 17.30-21.30 και στα ΚΔΑΠ των Δημοτικών Σχολείων τα παιδιά μπορούν να παραμένουν στον χώρο μετά το τέλος του ολοήμερου προγράμματος δηλαδή από τις 16.00 έως τις 20.00, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι γονείς και να ελαχιστοποιηθεί η συνεχής μετακίνηση των παιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ΚΔΑΠ, εντάσσονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής (ΕΣΠΑ) και οι διαδικασίες αιτήσεων είναι οι ίδιες με των Παιδικών Σταθμών. Αναλυτικά, οι ενδιαφερόμενες άνεργες, αυτοαπασχολούμενες ή εργαζόμενες στον Ιδιωτικό Φορέα μητέρες (κηδεμόνες) υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) υποβάλλοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Οι αιτήσεις για το σχολικό έτος 2018-2019 έχουν ήδη ξεκινήσει και η προθεσμία είναι έως και 3 Ιουλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
ΚΔΑΠ 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρέντη: 210 4814721 ( 9.00-14.00, από 18/6 έως 31/7, καθημερινά)
ΔΗΚΕΝΙΡ: 210 4819007 ( 9.00-14.00 και τον Αύγουστο, καθημερινά)

eep logo