«Γνωρίστε τις Κυκλάδες μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια τους»

dp 2156

Εκδήλωση της Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλαδονήσων στο Δημοτικό

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε, χθες, στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων, με τίτλο: «Γνωρίστε τις Κυκλάδες μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια τους», που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Πάμε Δημοτικό - Πάμε Πειραιά», υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Δημοτικού Θεάτρου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι μια ιδέα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου κ. Νίκου Διαμαντή, για το «Πάμε Δημοτικό- Πάμε Πειραιά», εξελίσσεται σε έναν ωραίο θεσμό, τον οποίο «αγκαλιάζει» η τοπική κοινωνία, όπως και τις «Ημέρες Θάλασσας». Ένα ανοιχτό θέατρο 10 μέρες, για τους φορείς της πόλης και όχι μόνο, με εντελώς δωρεάν παραχώρηση.
«Είναι χαρά για μας να βλέπουμε τους τοπικούς συλλόγους ή τους μεγαλύτερους συλλόγους της Αττικής στον Πειραιά, στο Δημοτικό μας Θέατρο, στο στολίδι της πόλης μας, να διασκεδάζουν», τόνισε ο κ. Μώραλης και συνέχισε λέγοντας ότι «με τα προβλήματα που έχουμε και με την κατάσταση που βιώνουμε στο Λεκανοπέδιο, κυρίως τις τελευταίες έξι ημέρες με τα απορρίμματα, λόγω κλεισίματος του ΧΥΤΑ, εκδηλώσεις σαν τη σημερινή, προσφέρουν στιγμές χαμόγελου και χαράς».
Τέλος, ευχαρίστησε την Ομοσπονδία και τον Πρόεδρο για την παραγωγική συνεργασία, υπογραμμίζοντας: «Κάθε φορά που ο Δήμος έχει ζητήσει την Ομοσπονδία, είναι εκεί και συμμετέχει με κέφι και χαρά. Αντιστοίχως, όταν κι εμείς έχουμε ένα αίτημα, το βλέπουμε πάντα με θετική διάθεση, γιατί γίνεται μια εξαιρετική δουλειά», επεσήμανε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων κ. Πασχάλης Συρίγος, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος για τρίτη χρονιά υποστηρίζει την πολιτιστική παρουσία της Ομοσπονδίας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Πάμε Δημοτικό - Πάμε Πειραιά».
Η Ομοσπονδία μας – όπως είπε – υιοθέτησε από την αρχή την πρόταση του Δημάρχου, όπως η εκδήλωση καταστεί θεσμός. Ο κ. Συρίγος σημείωσε ότι απαρτίζουν την Ομοσπονδία 24 συνολικά πολιτιστικοί σύλλογοι. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, τον Πρόεδρο της ΔΗ.ΡΑ.Π. κ. Παναγιώτη Αβραμίδη, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου κ. Νίκο Διαμαντή, τον Σύμβουλο Επικοινωνίας του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Τοκάκη, τους δημοσιογράφους και παρουσιαστές των ταξιδιωτικών εκπομπών «Μένουμε Ελλάδα», κ. Πέτρο Κουμπλή και κα Σοφία Κωνσταντινίδου για την παρουσίαση της εκδήλωσης καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν με την πολύτιμη βοήθειά τους, στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

eep logo