Χιλιάδες άτομα στον αγώνα δρόμου "Endomarch Piraeus Night Run/March by Vita"

endomarch2018 2231

Με στόχο την ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την ενδομητρίωση

Χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών συμμετείχαν, χθες το βράδυ, στον αγώνα δρόμου "Endomarch Piraeus Night Run/March by Vita", που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στον Πειραιά.

Στόχος του αγώνα ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την ενδομητρίωση από την ΑμΚΕ AWARE, στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος «Endomarch Worldwide». Το κίνημα αυτό δραστηριοποιείται σε 63 πόλεις και χώρες του κόσμου και ευαισθητοποιεί το ευρύ κοινό για αυτή την «άγνωστη» και «ύπουλη» γυναικολογική ασθένεια.

Την εκκίνηση του αγώνα δρόμου έδωσε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Φέτος μέρος των εσόδων θα δοθούν - εκτός από την ενημέρωση για την ενδομητρίωση και τις χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις -στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν».

Ο αγώνας δρόμου τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κι είχε τη στηριξη της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Είχε αφετηρία και τερματισμό το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», με διαδρομές 5, 10 χιλιομέτρων και 2.5 χιλιόμετρα περπάτημα.

Στον αγώνα συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κ.Α.Ε. «Ολυμπιακός» κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, καθώς και η σύζυγος του Δημάρχου κα Βάλια Κυριαζή – Μώραλη.

endomarch2018 2196


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως ο αγώνας δρόμου «Endomarch Piraeus Night Run», είναι ένας αγώνας για την ασθένεια της ενδομητρίωσης, την οποία χαρακτήρισε ύπουλη και η οποία μπορεί να αιφνιδιάσει τη γυναίκα, αφού αρκετές φορές εκδηλώνεται χωρίς ενόχληση.
Σημείωσε, ότι είναι η δεύτερη φορά που διεξάγεται αυτός ο νυχτερινός αγώνας, με εκκίνηση το γήπεδο Καραϊσκάκη, με μια πολύ ωραία διαδρομή, από την ακτή Δηλαβέρη, το Μικρολίμανο και επιστροφή από τον περιφερειακό της Καστέλλας. Όπως είπε, είναι ένας αγώνας για όλες τις δυνατότητες: δυόμιση χιλιομέτρων, 5 χιλιομέτρων και 10 χιλιομέτρων. Ο Δήμος– πρόσθεσε - έκανε ό, τι μπορούσε για να γίνει μια πετυχημένη διοργάνωση.
Ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου, την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, τον γιατρό κύριο Χείλαρη, που με δική του πρωτοβουλία γίνεται αυτός ο αγώνας, καθώς και τη σύζυγό του Τζωρτζινα Χειλαρη , η οποία συμβάλει σημαντικά στηδιοργάνωση. Υπογράμμισε ακόμη, ότι ο Δήμος Πειραιά πάντα θα διοργανώνει και θα στηρίζει αθλητικά δρομικά κι άλλες παρόμοιες δράσεις, οι οποίες έχουν κοινωνικό σκοπό.
Τέλος, ο Δήμαρχος Πειραιά αναφερόμενος στον «Καλό Ποιμένα», στον οποίο θα δοθεί μέρος των εσόδων της εκδήλωσης, είπε, ότι είναι μία σημαντική κοινωνική δομή της πόλης η οποία φιλοξενεί παιδιά, την οποίαστηρίζει ο Δήμος Πειραιά με διάφορες δράσεις και δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που κι αυτή η δράση έχει στόχο τη στήριξή του.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε, ότι χαίρεται να συνεργάζεται με ανθρώπους όπως ο κ. Χείλαρης και η κα Χείλαρη και κυρίως γιατί σε αυτή την εκδήλωση υπάρχει το τρίπτυχο που εδώ και 4 χρόνια έθεσε η Δημοτική Αρχή: «μαζικός αθλητισμός - κοινωνικό μήνυμα - φιλανθρωπικός σκοπός», για κάθε δρώμενο που πραγματοποιεί.
Υπογράμμισε ότι οι συμμετοχές φέτος ξεπέρασαν την περσινή διοργάνωση, δηλώνοντας χαρούμενη και ικανοποιημένη για αυτό. «Ό, τι γίνεται καλό το επαναλαμβάνουμε και το κάνουμε και θεσμό και το “Endomarch” είναι από αυτά που θέλουμε να γίνει θεσμός στην πόλη του Πειραιά» σημείωσε η κυρία Αντωνάκου.
Επεσήμανε ότι μέρος των εσόδων θα δοθεί στον «Καλό Ποιμένα», ο οποίος - όπως είπε - επιτελεί έναν πολύ σημαντικό έργο στην περιοχή του Πειραιά, στα Καμίνια, αντιμετωπίζοντας όμως προβλήματα από κάποιες αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης.
Καταλήγοντας, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., δήλωσε τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στον «Καλό Ποιμένα».Όπως υποστήριξε, μέσα από αυτό το δρομικό στέλνουμε το μήνυμα που έχει αυτός ο αγώνας αλλά και το ότι όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει το κοινωνικό έργο που επιτελεί ο «Καλός Ποιμένας».

Ο Χειρουργός, Γυναικολόγος - Ογκολόγος – M.D., FΑCOG - δημιουργός της Αμκε «AWARE» και επικεφαλής του Kινήματος «Endomarc»h στην Ελλάδα κ. Γεώργιος Χείλαρης, αφού ευχαρίστησε τονΔήμο Πειραιά και τον Ο.Π.Α.Ν. για τη στήριξη που παρέχει στο «Endomarch Night Run», δήλωσε, ότι είναι χαρούμενος που για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται στον Πειραιά για έναν πολύ αγνό σκοπό: την ενημέρωση ενάντια στην ενδομητρίωση. Ευχήθηκε να περάσει ο κόσμος καλά και να ενημερωθεί για τη νόσο.
Ανακοίνωσε ότι φέτος οι συμμετοχές είναι 20 έως 30% περισσότερες από τις αντίστοιχες περσινές. Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της καμπάνιας για την ενδομητρίωση τόνισε ότι «είμαστε πολλοί ευχαριστημένοι, γιατί υπήρξε ένας καταιγισμός μηνυμάτων στα social media από γυναίκες, που σαν να είχαν κρυφό το θέμα της ενδομητρίωσης και μπορέσαμε και τις βοηθήσαμε ανώνυμα με την παραπομπή τους εκεί που μπορούν να βρουν λύση στο πρόβλημά τους» κατέληξε ο κ. Χείλαρης.

eep logo