Τελετή λήξης του σχολικού έτους 2017-2018 στο Βεάκειο

ekpaidefthria mitropolis giorth 2

Των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε χθες, στην τελετή λήξης του σχολικού έτους 2017-2018 των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Σεραφείμ, στο Βεάκειο Θέατρο.

ekpaidefthria mitropolis giorth

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους γονείς και τους κηδεμόνες για την έμπρακτη εμπιστοσύνη που δείχνουν στα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τονίζοντας πως το έργο που συντελείται στα Εκπαιδευτήρια, είναι έργο Ιερό, έργο Θεού. Επιπλέον συνεχάρη τα παιδιά για το πρόγραμμα που παρουσίασαν, υπενθυμίζοντας πως μοναδικός σκοπός των εκπαιδευτηρίων είναι να διαμορφώσουν ελεύθερες προσωπικότητες, που θα έχουν πνευματική αναγωγή και απόλυτη κυριαρχία στον εαυτό τους, αγαπώντας ανιδιοτελώς τον άνθρωπο όποιος κι αν είναι.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ Γιάννης Μώραλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισε ότι οι εκδηλώσεις των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, πάντα προσφέρουν χαρά γιατί είναι εκδηλώσεις με ποιότητα, που την αντιλαμβάνονται και την εισπράττουν όλοι.
Αναφερόμενος στον ρόλο των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, υπογράμμισε ότι τα εκπαιδευτήρια δεν έχουν σκοπό το κέρδος, αλλά την προσφορά και τη μεταλαμπάδευση αξιών και αρχών, που ειδικά τα τελευταία χρόνια τις έχουν όλοι ιδιαίτερα ανάγκη, σε μια εποχή που η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική και κοινωνική, αλλά είναι κυρίως κρίση αξιών και αρχών.
Συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, που ηγείται όλων των εκπαιδευτηρίων, τους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και τα παιδιά για το εξαιρετικό πρόγραμμα που παρουσιάζουν και συνολικά για τη δουλειά τους. «Όπως έχω ξαναπεί, όταν βλέπουμε τα παιδιά να διασκεδάζουν, να κάνουν θεατρικά σκετς, να χορεύουν, χαμογελάμε και εμείς. Είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα στη ζωή μας, που τα τελευταία χρόνια είναι δύσκολη, με μεγάλη πίεση, με πολλά προβλήματα, λιγότερα ή περισσότερα για τον καθένα» κατέληξε ο Δήμαρχος Πειραιά. Τέλος, επανέλαβε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

eep logo