Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά συμμετέχει στην 32η Έκθεση Βιβλίου

ekthesi vivliou people

Περίπτερο για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Πασαλιμάνι

 

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στην 32η Έκθεση Βιβλίου, στο Πασαλιμάνι, με περίπτερο, το οποίο επέλεξε να αφιερώσει στην ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Έτσι, στο περίπτερο το εκπαιδευτικό – ενημερωτικό πρόγραμμα, προσανατολισμένο στα παιδιά, με τίτλο «Αρχαιολογία, όταν το παρόν συναντά το παρελθόν», που σχεδιάστηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.
Με αφορμή τις σημαντικές αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιούνται στον Πειραιά κατά την εκτέλεση των έργων του Μετρό και του Τραμ, οι νέοι και οι νέες με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται για τη σημασία της προστασίας αλλά και της διάχυσης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, Μια πόλη, που δεν είναι στατική αλλά εξελίσσεται μέσα στο χρόνο, αλληλεπιδρώντας με τους κατοίκους της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του με αφορμή τα εγκαίνια της 32ης Έκθεσης Βιβλίου, σημείωσε ότι «η επιλογή μας να αφιερώσουμε, για δεύτερη χρονιά, το περίπτερό μας στην ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς εντάσσεται στην προσπάθειά μας να οικοδομήσουμε, σταδιακά και σε στέρεες βάσεις, μια νέα σύγχρονη και ελκυστική πολιτιστική ταυτότητα για την πόλη».
«Η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα θεσμό που έχει κατακτήσει ξεχωριστή θέση στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Πειραιά. Η φετινή έκθεση επιβεβαιώνει και ενισχύει το ρόλο του βιβλίου στην προαγωγή της ελεύθερης σκέψης και στην διατήρηση της συλλογικής μνήμης. Στην εποχή που κυριαρχεί ο υπερπληθωρισμός της πληροφορίας και η ταχύτητα των ηλεκτρονικών μέσων, το βιβλίο δίνει την ευκαιρία στον αναστοχασμό, ενισχύει την ελεύθερη και κριτική σκέψη», κατέληξε ο ίδιος.

eep logo