Σύσκεψη των Π.Ε. Πειραιά & Νήσων για σεισμούς και πυρκαγιές

antiperifereia gia tous seismous

Συνεδρίασε, τη Δευτέρα το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων υπό την προεδρία των Αντιπεριφερειαρχών Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και Νήσων Παναγ. Χατζηπέρου.

Το πρώτο θέμα της συνεδρίασης ήταν για την προστασία από σεισμούς, όπου έγινε ενημέρωση από υπηρεσιακούς παράγοντες για τον σχεδιασμό των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων και ακούστηκαν προτάσεις για τον καθορισμό χώρων φιλοξενίας πολιτών και γενικότερα για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου Πολιτικής Προστασίας.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε την πυροπροστασία εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, όπου έγινε ενημέρωση για τα επικίνδυνα σημεία των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων για την εκδήλωση πυρκαγιών και ακολούθησε ανταλλαγή προτάσεων για τα μέτρα φύλαξης, που θα πρέπει να ληφθούν αλλά και για την διαμόρφωση σχεδίου για την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Στη συνεδρίαση μετείχαν και κατέθεσαν ουσιαστικές προτάσεις και επισημάνσεις εκπρόσωποι όλων των Δήμων των δύο Π.Ε. Ενοτήτων, του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, των νοσοκομείων «Μεταξά» και «Κρατικό Νίκαιας», της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ, των Λιμενικών Αρχών της περιοχής, μονάδων του Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού, που εδρεύουν στην περιοχή, της ΑΔΜΗΕ, της ΔΕΔΔΗΕ , της ΔΕΣΦΑ, της ΣΤΑ.ΣΥ, της ΕΥΔΑΠ, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Δασαρχείου Πειραιά και Πόρου, του ΟΛΠ, του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας και Πειραιά, εθελοντικές οργανώσεις κ.α.

eep logo