ΕΣΠ: Αξιολόγηση της χρονιάς που πέρασε

esp manesiotis mardas

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, με επιτυχία η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, στην οποία εξετάστηκαν τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΠ για την χρονιά που πέρασε και αξιολογήθηκαν οι εξελίξεις μιας ακόμη οικονομικά και κοινωνικά τεταμένης περιόδου και παρατεταμένης ύφεσης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Μανεσιώτης, αναφέρθηκε στο αδιέξοδο και στις οικονομικές ανατροπές που έχουν συντελεστεί στην κοινωνία, τη συρρίκνωση των εισοδημάτων σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τις μεγάλες οφειλές στο Δημόσιο, τις Τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, την ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας, τις συνθήκες ανασφάλειας και απορύθμισης που δημιουργούνται καθημερινά με αποτέλεσμα την καθοδική πορεία της ελληνικής εμπορικής δραστηριότητας. Επίσης, έκανε αναφορά στα λειτουργικά προβλήματα του Πειραιά, λόγω του κυκλοφοριακού, των έργων μετρό και της μεγάλης καθυστέρησης των έργων έλευσης του τραμ στην πόλη, που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην εύρυθμη λειτουργία των πειραϊκών εμπορικών επιχειρήσεων.

Δεδομένου ότι η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων, απαιτεί ενεργή συμμετοχή, συλλογική προσπάθεια και βούληση, εξέφρασε την επιθυμία για συμμετοχή του συνόλου του εμπορικού κόσμου του Πειραιά και συνεισφορά του σε ιδέες και σε λύσεις, για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο η παρουσία του ΕΣΠ και να διευρυνθεί ο παρεμβατικός του ρόλος.

Ακολούθησε, ανοικτός διάλογος με τα παρευρισκόμενα μέλη, που επικεντρώθηκαν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα στο εξαιρετικά αρνητικό περιβάλλον που επιχειρούν και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.

Μετά το πέρας των εργασιών της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε Ανοιχτή Συνέλευση, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Δ. Μάρδα, ο οποίος πραγματοποίησε εισήγηση και ακολούθησαν ερωτήσεις από τα μέλη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν:

-Η βράβευση του κ. Δημήτρη Αρμενάκη τ. Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, για την μακροχρόνια και ουσιαστική προσφορά του στο πειραϊκό εμπόριο και στον εμπορικό συνδικαλισμό.

-Ομιλία του Γενικού Διευθυντή του ΟΛΠ Α.Ε. και επίτιμου Προέδρου της MedCruise κ. Σταύρου Χατζάκου με θέμα «Κρουαζιέρα και εμπορική ανάπτυξη του Πειραιά», ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα που έχει για την κρουαζιέρα στον Πειραιά η απόφαση της Carnival για home port δρομολόγια από το 2016. Όπως ανάφερε, το πρώτο λιμάνι της χώρας σε αφίξεις κρουαζιεροπλοίων και επιβατών φαίνεται να προσελκύει εταιρείες της διεθνούς αγοράς, ενώ έχει τις περισσότερες θέσεις για παράλληλη πρόσδεση των πλοίων, μαζί με τη Βαρκελώνη και τη Βενετία και πρόσθεσε ότι τα νούμερα του Πειραιά από το 2004 ως το 2014 έχουν υπερτριπλασιαστεί.

-Η βράβευση των κ.κ. Φ. Μυλωνά, Δ. Παπαγεωργίου, Μ. Πασπαράκη, Μ. Τάσση και Κ. Τετρίγγα, υπαλλήλων πειραϊκών εμπορικών επιχειρήσεων με πολυετή προϋπηρεσία, που διακρίθηκαν από τους εργοδότες τους για την αποτελεσματικότητα και την συνεισφορά τους στην επίτευξη των στόχων της επιχείρησης, καθώς και

-Η βράβευση του δημοσίου υπαλλήλου κ. Ι. Τσιμικλή, για την γνώση του αντικειμένου, τις πρωτοβουλίες του για ενημέρωση και την θετική συνεργασία του με τους συναλλασσόμενους.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Πειραιά κ. Κ. Κατσαφάδος, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γ. Μώραλης, οι οποίοι απηύθυναν σχετικό χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Β. Κορκίδης, ο Πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δ. Μαθιός, ο Πρόεδρος της ΟΕΣΑΟΝΝΑ κ. Π. Πολιτάκης, ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος κ. Θ. Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΔΠ κ. Γ. Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Π. Καρέλλας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου κ. Ν. Πέτσας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας κ. Α. Τσίνος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Π. Φαλήρου κ. Ε. Κασιμάτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου κ. Α. Αλιπράντης, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΠ κ. Γ. Νιώτης, τ. Πρόεδροι του ΕΣΠ, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συλλόγων και φορέων, καθώς και επιχειρηματικός κόσμος.

 

eep logo