Η απάντηση του «Βαρούλκου» στην Εφορία

varoulko thalassa

Προσφεύγει στη δικαιοσύνη - Λειτουργεί κανονικά την Κυριακή

 

Το εστιατόριο Βαρούλκο λίγο μετά την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για 48ωρο σφράγισμα της επιχείρησης εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό.

Οπως διευκρινίζει το εστιατόριο, δεν έχει διαπράξει καμία παράβαση και θα προχωρήσει σε προσφυγή. Επίσης χαρακτηρίζει ως «παντελώς αναληθή» την διαρροή περί «δήθεν ελέγχου της ταμειακής μηχανής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του εστιατορίου

Σχετικά με τη διαρροή από την ΑΑΔΕ προς τα ΜΜΕ για δήθεν φορολογική παράβαση από το εστιατόριο «Βαρούλκο», η αλήθεια έχει ως εξής:

1. To εστιατόριο ΔΕΝ έχει διαπράξει καμία παράβαση. (Θεωρεί ότι η διαρροή γίνεται στο πλαίσιο της προβολής «επιτυχιών» των φορολογικών αρχών, αλλά δυστυχώς πλήττει την επιχείρηση μας σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο). Η «παράβαση» αφορά την έλλειψη συγχρονισμού της έκδοσης ενός δελτίου παραγγελίας με την έκδοση τιμολογίου 1.500 ευρώ σε γραφείο τουρισμού για γκρουπ τουριστών που παρελήφθησαν από τουριστικό λεωφορείο. Το αντίστοιχο οριστικό παραστατικό εκδόθηκε κανονικά.

2. Η διαρροή περί δήθεν ελέγχου ταμειακής μηχανής είναι παντελώς αναληθής, όπως προκύπτει από τα δελτία ελέγχου που έχει στη διάθεσή της η εταιρεία.

3. Με το συγκεκριμένο γραφείο η εταιρεία μας έχει πολυετή συνεργασία και όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται στη βάση επίσημων οικονομικών προσφορών και εξοφλούνται πάντοτε μέσω εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού, όπως αποδεικνύεται από τα 50 και πλέον παραστατικά μέχρι σήμερα. Φυσικά δεν θα έπαιρναν οι τουρίστες το τιμολόγιο την ώρα που έφευγαν, αλλά το γραφείο.

4. Το «Βαρούλκο» εδώ και 30 χρόνια στηρίζει τoν τουρισμό και την εθνική οικονομία, τιμά την ελληνική γαστρονομία, απασχολεί περισσότερους από 90 μόνιμους εργαζομένους, καταβάλλοντας εμπρόθεσμα κάθε φόρο, τέλος και ασφαλιστικές εισφορές. Το εστιατόριο έχει δεχθεί δεκάδες ελέγχους, περισσότερους από οποιοδήποτε άλλο έχοντας αποδείξει κατ΄ επανάληψη την απόλυτη νομιμότητα της λειτουργίας του σε όλα τα επίπεδα.

5. Η εταιρική οικογένεια του «Βαρούλκου» προφανώς και θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη ενάντια σε αυτήν την κατάφωρα άδικη απόφαση, ενώ επιφυλάσσεται να διεκδικήσει και κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά της έναντι κάθε υπευθύνου προκειμένου να προστατεύσει τη φήμη και την ομαλή λειτουργία της.

6. Το εστιατόριο θα λειτουργήσει κανονικά την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018.

Πηγή: iefimerida.gr

eep logo