Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας

astynomiko tmima drapetsonas

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η προγραμματισμένη επίσκεψη στο Α.Τ. Δραπετσώνας, κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά αποτελούμενο από τις Βουλεύτριες Ελένη Σταματάκη και Εύη Καρακώστα, τον Γραμματέα Ν.Ε. Πειραιά, Μανώλη Σαρρή, τον Διονύση Καντιώτο και την Βίβιαν Γλένη απο το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για τις συνθήκες και τη διάρκεια κράτησης αλλοδαπών στα κρατητήρια του συγκεκριμένου Α.Τ., αλλά και θέματα που αφορούν στην γενικότερη λειτουργία του τμήματος.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με τον Ταξίαρχο, το Διοικητή, τους κρατούμενους και το προσωπικό και επισκέφθηκε όλους τους χώρους κράτησης. Τα κυρίαρχα ζητήματα που αναδείχθηκαν είναι η ανάγκη συντόμευσης του χρόνου κράτησης και η βελτίωση των χώρων, όπου κρατούνται οι αλλοδαποί.

Οι δύο Βουλεύτριες δεσμεύτηκαν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συμβάλουν στην επίλυση των θεμάτων αυτών, όσο το δυνατόν συντομότερα.
Οι επισκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχισθούν και στα υπόλοιπα Α.Τ. του Πειραιά, αλλά και στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, με στόχο την πιο ολοκληρωμένη εικόνα και ενημέρωση.