Η τριήρης «Ολυμπιάς» στη Μαρίνα Ζέας

dp 4037

Το ιστορικό πλοίο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Γ.Μώραλης - Ανοικτή για το κοινό στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας»

Την ιστορική τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», που κατέπλευσε γι΄ ακόμα μια χρονιά στη Μαρίνα Ζέας, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2018», υποδέχθηκε χθες ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, ξεναγήθηκε στο πλοίο-σύμβολο του Πολεμικού Ναυτικού από τον Κυβερνήτη της τριήρους «Ολυμπιάς», Αντιπλοίαρχο Νικόλαο Πολυχρονάκη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως είναι ιδιαίτερη χαρά να υποδέχεται για ακόμα μια χρονιά την ιστορική τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», για τις «Ημέρες Θάλασσας 2018». Ο κ. Μώραλης επεσήμανε, πως η παραμονή της τριήρους στο λιμάνι της Ζέας για δέκα ημέρες είναι ένα ξεχωριστό γεγονός, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους δημότες, στους κατοίκους της Αττικής, στους μαθητές και στους τουρίστες να επισκεφθούν ένα εμβληματικό πλοίο, όπως είναι η τριήρης «Ολυμπιάς», να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν για την σπουδαία ιστορία της.

Η τριήρης «Ολυμπιάς», θα είναι ανοικτή για το κοινό από αύριο Παρασκευή 1 Ιουνίου και θα παραμείνει στο λιμάνι της Ζέας έως το Σάββατο 9 Ιουνίου.
Ώρες επισκέψεως: 10:00-14:00 & 17:30-20:30.

Τριήρης «Ολυμπιάς»

Η τριήρης «Ολυμπιάς», είναι λειτουργικό αντίγραφο αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ.. Κατασκευάστηκε στην Ελλάδα την περίοδο 1985-1987 στο πλαίσιο προγράμματος πειραματικής αρχαιολογίας, με βάση τις έρευνες του ιστορικού J.S. Morrison και του ναυπηγού J.F. Coates με τη χρηματοδότηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

eep logo