Βράβευση Γ.Μώραλη – Γ.Μαρινάκη από το «Όραμα Ελπίδας»

marinakis moralis vardinogianni

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρέλαβε τιμητική πλακέτα από την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε ειδική εκδήλωση του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», όπου τιμήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Πρόεδρος και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Βαγγέλης Μαρινάκης για τη δωρεά στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας».

Ο Δήμαρχος Πειραιά και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, προκειμένου να στηρίξουν την εκστρατεία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», έγιναν οι ίδιοι εθελοντές δότες μυελού των οστών.
Επίσης συζήτησαν με την κα Βαρδινογιάννη τους τρόπους ενδυνάμωσης και στήριξης του έργου του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ» και της «ΕΛΠΙΔΑΣ» από τον Δήμο Πειραιά και τον Ολυμπιακό.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Να σας ευχαριστήσω πρώτα από όλα γιατί είναι τιμή και χαρά μου να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κι εγώ με τη σειρά μου να εξάρω το έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη. Είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα και εκτός αυτής και μακάρι να υπήρχαν παρόμοιες προσπάθειες στη χώρα με παρόμοια ένταση με παρόμοιο πάθος. Νομίζω ότι η ψυχή της κυρίας Βαρδινογιάννη είναι αυτή που έχει χτίσει όλο αυτό και μετά είναι η όποια οικονομική δυνατότητα. Θεωρώ πραγματικά ότι είναι άκρως υπερβολική η τιμή που μου κάνετε γιατί δεν έχω προσφέρει από τη θέση του Δημάρχου αυτά που έχω στο μυαλό μου, εγώ και οι συνεργάτες μου να προσφέρουμε. Είναι η μεγαλύτερη διάκριση που έχω λάβει ως Δήμαρχος Πειραιά και είναι ιδιαίτερα μεγάλη τιμή να σε τιμούν τα παιδιά. Έχω και δύο παιδιά στην ίδια περίπου ηλικία με τα παιδάκια που μου δώρισαν τα υπέροχα δώρα. Να ευχαριστήσω επίσης, την στήριξη στα σχολεία του Πειραιά μέσα από το πρόγραμμα που έχετε. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος φορέας της πόλης, έχει αυτή τη σταθερή συνεργασία εδώ και χρόνια με εσάς και έχει βοηθήσει κι αυτός από την πλευρά του πάρα πολύ, όπως είπατε. Μακάρι να ενδυναμωθούν αυτές οι συνέργειες, με τον Ολυμπιακό ή και με τον Δήμο. Να βρούμε κι άλλα πεδία συνεργασίας, τα οποία θα ωφελήσουν και την πόλη και τους δημότες. Να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά. Είναι μεγάλη τιμή που είμαι σήμερα εδώ και για την βράβευση».

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Βαγγέλης Μαρινάκης, τόνισε:
«Είχα ακούσει για την προσπάθεια που κάνετε στη Μονάδα «Ελπίδα» εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτό που ήθελα να σας πω είναι ότι τον Ιανουάριο του 2011, όταν ήρθαμε για πρώτη φορά εδώ με την ομάδα του Ολυμπιακού, ειλικρινά συγκινήθηκα με αυτή την προσπάθεια. Και βλέπω ότι από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάρα πολλά, πολύ παραπάνω πράγματα τα οποία, ασφαλώς, έχουν βοηθήσει όλα αυτά τα παιδιά. Όχι μόνο παιδιά από την Ελλάδα, αλλά και από τις βαλκανικές χώρες, όπως ξέρουμε. Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω για αυτό που κάνετε για τον τόπο μας και θα σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος όταν βλέπω ανθρώπους σαν και εσάς, που έχουν αυτές τις δυνάμεις να συνεχίζουν να πράττουν ένα λειτούργημα, γιατί εγώ το θεωρώ λειτούργημα. Ο Ολυμπιακός και εγώ προσωπικά και η εταιρία μου είμαστε δίπλα σας. Ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στο μέλλον. Θεωρούμε ότι ο Ολυμπιακός είναι κάτι παραπάνω από μια ποδοσφαιρική ομάδα και αυτό που κάνουμε είναι να είμαστε εκεί και να δίνουμε το παρών σε οτιδήποτε θεωρούμε ότι κάνει καλό στον τόπο μας. Ειδικά εδώ στο ‘Ίδρυμα “Ελπίδα”. Θέλουμε πρώτα από όλα να συγχαρούμε την κυρία Βαρδινογιάννη για το λειτούργημα το οποίο πράττει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θέλουμε να βοηθήσουμε σε αυτό, όσο μπορούμε περισσότερο. Το ξεκινήσαμε αυτό σχεδόν πριν από πέντε χρόνια και συνεχίζουμε να είμαστε κοντά σας. Για άλλη μια φορά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτό που κάνετε για τον τόπο μας κυρία Βαρδινογιάννη και θα είμαστε εκεί μαζί σας να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, για τα χρόνια που έρχονται».