Το μετρό θα αλλάξει εντυπωσιακά το επίπεδο μεταφορικής εξυπηρέτησης των Πειραιωτών

mpoutsikakis metro

Δήλωση του Χρ.Μπουτσικάκη κατά την επίσκεψή του στο κεντρικό εργοτάξιο του μετρό


Το κεντρικό εργοτάξιο του μετρό στον Πειραιά επισκέφτηκε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Πειραιώτης Χριστόφορος Μπουτσικάκης προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για την πορεία των εργασιών του έργου.
Ο κ. Μπουτσικάκης ενημερώθηκε για την πρόοδο εργασιών του έργου και ξεναγήθηκε από τον κ. Αναστάσιο Γεώργα , στέλεχος του τμήματος δημοσίων σχέσεων της εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ καθώς και την επιβλέπουσα εργαταξιάρχη κ. Σίσσυ Βουτιρίτσα.
Ο κ. Μπουτσικάκης διαπίστωσε την σημαντική δουλειά που έχει γίνει καθώς η πρόοδος εργασιών έχει αγγίξει το 65% κάτι που σημαίνει ότι το 2021 το έργο θα έχει παραδοθεί στο κοινό, αλλάζοντας μια για πάντα την συγκοινωνιακή εικόνα της Πόλης καθώς από τον συγκεκριμένο σταθμό του Δημοτικού Θεάτρου , καθημερινά υπολογίζεται να διακινούνται περί τους 100.000 επιβάτες. Σημαντική επίσης είναι η δέσμευση ότι η πλατεία θα αποκατασταθεί πλήρως ενώ σε αυτήν θα καταλήγει και το τραμ, δημιουργώντας έναν σημαντικό μεταφορικό κόμβο.
Από πλευράς του κ. Μπουτσικάκη πάντως τέθηκε και το γενικότερο θέμα της καθυστέρησης των εργασιών στην ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ 3 (Χαϊδάρι - Πειραιάς) και ειδικά του εργοταξίου στα Μανιάτικα που έχει ως αποτέλεσμα την όχληση και την επιβάρυνση των εμπόρων και των καταστηματαρχών της περιοχής ενώ από πλευράς της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ αναλύθηκαν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί προκειμένου τα έργα να επιβαρύνουν το ελάχιστο δυνατό.
Ο κ. Μπουτσικάκης ενημερώθηκε επίσης για τις αρχαιότητες που βρέθηκαν κατά την διάρκεια των εργασιών καθώς και για την ανάδειξη τους από την εταιρεία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ μέσω σχετικής έκθεσης και σε συνεργασία με την τοπική εφορεία αρχαιοτήτων.

 

eep logo