Δήλωση Γ.Γαβρίλη για τον ΟΛΠ

gavrilis giorgos

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα, που έχει ανακύψει για το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της διαδικασίας πώλησης του ΟΛΠ έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έχει πάρει σαφή απόφαση ενάντια στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ. Επίσης, έχει αποφασιστεί, η Περιφέρεια να συμπαραταχθεί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, τα Επιμελητήρια της πόλης και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, στην προσφυγή, που έχουν κάνει και θα συζητηθεί, στις 2 Ιούνη 2015, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να σταματήσει η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού.
Όπως είχαμε επισημάνει, η μετατροπή ενός δημόσιου, κερδοφόρου λιμανιού σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο, στην ακτοπλοΐα και κατ’ επέκταση στα νησιά, στη σχέση λιμανιού- πόλης, στην εργασία και στο περιβάλλον. Εξαιτίας, δε, του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου των μνημονιακών κυβερνήσεων, οι επιπτώσεις θα επεκταθούν και σε όλα τα λιμάνια της Αττικής».

eep logo