ΕΣΠ: Επιτυχής η εκδήλωση για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

esp prosopika dedomena

Με εισηγητές Στ.Μανουσάκη – Η.Πολλάλη

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 στο ΕΒΕΠ ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «Εφαρμογή του γενικού κανονισμού για την Προστασία των προσωπικών Δεδομένων» και με εισηγητές τους κ.κ. Στέλιο Μανουσάκη, π. Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς, Δικηγόρο – Διαμεσολαβητή και Ηλία Πολλάλη, Δικηγόρο – DPO Executive – Διαμεσολαβητή.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ν. Μανεσιώτης, ενώ οι ομιλητές παρουσίασαν με απλουστευμένο τρόπο το σύνολο της πληροφόρησης που αφορά στην άμεση εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 από τις 25/5/2018, σε ένα ιδιαίτερα διευρυμένο και περισσότερο αυστηρό – νομικό πλαίσιο, αφού θέτει νέα δεδομένα και εισάγει αυξημένες υποχρεώσεις και περιορισμούς για τις επιχειρήσεις που διατηρούν, διαχειρίζονται και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης και παραβίασης των διατάξεών του προβλέπονται μεγάλα πρόστιμα και αυστηρές κυρώσεις.

Παρουσιάστηκαν τα βασικά σημεία του Κανονισμού, καθώς και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις, όπως εκπόνηση πλάνου (οργανόγραμμα, χρονοδιάγραμμα), ορισμός Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων, ενημέρωση στελεχών, επιμόρφωση και κατάρτιση υπαλλήλων, ενέργειες συμμόρφωσης, καταγραφή των δεδομένων που τηρούν, συλλέγουν, επεξεργάζονται και των επεξεργασιών στις οποίες προβαίνουν και για ποιόν σκοπό – Υποχρέωση Τήρησης Αρχείων, εξασφάλιση διαρκούς συμμόρφωσης του προσωπικού κ.ά.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις, ενώ δεδομένου του αυξημένου ενδιαφέροντος του θέματος και προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά τα μέλη του Συλλόγου για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νέο Κανονισμό, ο Πρόεδρος κ. Ν. Μανεσιώτης ενημέρωσε ότι θα τους γνωστοποιηθούν τα βασικά σημεία της παρουσίασης που τους αφορούν.

eep logo