Συνάντηση Μώραλη – Γουρδομιχάλη

moralis pesydap

Για την αποτροπή μεταφοράς λυμάτων στην Ψυτάλλεια

Σε πολύ θερμό και εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαρτίου συνάντηση αντιπροσωπείας του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γρ. Γουρδομιχάλη, με το Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημ. Τσατσαμπάς και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Μιχ. Ευθυμιάδης και Δημ. Σταματάτος. Επίσης παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Παν. Καλογερόγιαννης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Στ. Βοϊδονικόλας καθώς και η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Κορ. Λαουλάκου, οι οποίοι είναι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΕΣΥΔΑΠ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων σε θέματα περιβάλλοντος και ανάπλασης και εξετάστηκαν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Σημαντικό σημείο της συνάντησης υπήρξε το ζήτημα της αποτροπής της μεταφοράς των λυμμάτων από την Ανατολική Αττική στη Ψυττάλεια. Από κοινού οι δύο μεριές υποστήριξαν πως μια τέτοια κίνηση μόνον θα επίτεινε την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.

Ακόμη εξετάστηκε η προοπτική από κοινού παραγωγής κομπόστ για την ανάπλαση των χώρων αστικού πρασίνου των δήμων του Λεκανοπεδίου, καθώς και το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Τέλος συμφωνήθηκε τακτική επικοινωνία μεταξύ των δύο μερών.

eep logo