Συνάντηση Γ.Γαβρίλη με εκπροσώπους Οργανώσεων ΑμΕΑ

gavrilis amea

Τα θέματα προσβασιμότητας των Ατόμων με μειωμένη κινητικότητα αποτέλεσε βασικό αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση, που είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαρία Νερούτσου και Παρασκευή Τσαβαλιά με εκπροσώπους οργανώσεων ΑμΕΑ.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Εθνικής Ομοσπονδίας ατόμων με Κινητικές Αναπηρίες (οι κ.κ. Μιχ. Κορωναίος, Κορν. Θεοδωράκη), του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (οι κ. Βασ. Κωνσταντινόπουλος και Μαν. Πηγιάκης) και της Ομοσπονδίας Κωφών (κ. Ιωάννης Γιαλλούρος).

Από την πλευρά των Οργανώσεων τέθηκε ιδιαίτερα το θέμα της προσβασιμότητας των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα στους δρόμους και τις συγκοινωνίες (ιδιαίτερα στο δίκτυο του πρώην ΗΣΑΠ και σε πολλά επιβατηγά πλοία), την έλλειψη ειδικών θέσεων στάθμευσης σε δημόσια κτήρια και σε σταθμούς του Μετρό, τις ελλείψεις σε αυτοκινητόδρομους (τα τηλέφωνα ανάγκης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κωφούς) καθώς και ζητήματα εκπαίδευσης και εργασίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά πρότεινε να γίνουν σύντομα συναντήσεις για τα θέματα προσβασιμότητας συναντήσεις με φορείς, όπως η ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ, ο ΟΑΣΑ, ο ΟΛΠ, το ΙΚΑ, ο ΕΟΠΠΥ, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ενώ το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει και η Μητροπολιτική Επιτροπή Μεταφορών.

eep logo