Ο Γ.Μώραλης σε ενημέρωση για το σακχαρώδη διαβήτη

moralis eksetash diavith

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην ενημερωτική καμπάνια του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τις 10:00 έως τις 14:00 στην πλατεία Κοραή.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σακχάρου σε εκατοντάδες Πειραιώτες και διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό για τη νόσο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε:

«Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιώς και Νήσων κινείται στη σωστή κατεύθυνση καθώς οι δημότες της πόλης μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εξεταστούν δωρεάν για το σάκχαρο. Υπάρχει μια στενή συνεργασία μεταξύ Δήμου Πειραιά και Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων. Ο Πειραιάς έχει ανάγκη από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντική η ενημέρωση και η πρόληψη του κόσμου. Στηρίζουμε τέτοιου είδους δράσεις και θα είμαστε κοντά σε παρόμοιες πρωτοβουλίες, με στόχο να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις οι οποίες στοχεύουν στην ενημέρωση των Πειραιωτών πάνω σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην υγεία».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων Χρήστος Δαραμίλας, επισήμανε:

«Η ενημερωτική καμπάνια για το σακχαρώδη διαβήτη στην πλατεία Κοραή έχει προληπτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα. Σήμερα πραγματοποιήθηκε δωρεάν

προληπτική εξέταση για τη γλυκόζη αίματος και για την ύπαρξη σακχαρώδη διαβήτη, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκπαιδευτική ημερίδα στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, με στόχο την έναρξη της εκπαίδευσης των ανθρώπων που πάσχουν και την ενημέρωση και πρόληψη των ανθρώπων που δεν πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη».

eep logo