«Χαρτοφάγος» για ένα βιώσιμο περιβάλλον στον Κορυδαλλό!

xartofagos

Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών από την Περιφέρεια Αττικής


Το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ο Χαρτοφάγος» που εκπονούν και συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) στα σχολεία στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ανακύκλωση, ήταν το θέμα συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κορυδαλλού μεταξύ των Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων Περιβάλλοντος, Παιδείας Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και Καθαριότητας, Ανακύκλωσης Δημήτρη Χριστοφορίδη και των Περιφερειακών Συμβούλων Ειρήνης Μεταξά, Σοφίας Κορωναίου, η οποία είναι και μέλος της ΕΕ ΕΔΣΝΑ, και της προϊσταμένης του Τμήματος Διαλογής στην πηγή- ΕΔΣΝΑ και υπεύθυνης του προγράμματος Ευθυμίας Σταματοπούλου.
Ο Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι υπογράμμισαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη για τα θέματα ανακύκλωσης και ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας και δήλωσε ότι ο Δήμος θα υποστηρίξει με κάθε προσπάθεια.
Όπως ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας, ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. ως αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου Αττικής «απλώνει γέφυρες» στα σχο-λεία με στόχο να ευαισθητοποιήσει σε θέματα ανακύκλωσης του χαρτιού. Ο «Χαρτοφά-γος», με την μορφή cartoon, προσκαλεί τα παιδιά σε ένα παιχνίδι διασκέδασης και γνώσης για την ανακύκλωση και τα μυστικά της με το σύνθημα «κανένα χαρτί πεταμένο» και καταλήγει στην επιβράβευση της προσπάθειας με την επανάχρηση του χαρτιού σε δράσεις που θα επιλέξουν οι μαθητές, όπως τύπωμα βιβλίων σε σύστημα γραφής Braille, που θα προσφερθεί στη συνέχεια στον Σύλλογο «Φάρος Τυφλών».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κορυδαλλού έχει προωθήσει τα τρία τελευταία χρόνια το θέμα της περιβαλλοντικής δικαιοσύνης και της κυκλικής οικονομίας (μείωση, ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση) καλλιεργώντας τη συνεργασία της σχολικής και ακαδημαϊκής κοινότητας μέσα από βιωματικά εργαστήρια στην Β΄ βαθμια Εκπαίδευση σε συνεργασία με το ΕΜΠ.

 

cotommatae